Головна  →  Новини  →  13 квітня 2023

15 квітня в Україні відзначатимуть День довкілля

15 квітня в Україні відзначатимуть День довкілля

День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» №855/98. Він спрямований на проведення заходів, пов’язаних із поліпшенням стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення територій, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) - Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

В цьому році День довкілля співпадає з відзначенням 15 квітня в Україні та світі щорічного Міжнародного дня екологічних знань, метою якого є популяризація екологічних знань, формування екологічної культури населення, надання інформації про стан екологічної безпеки та навколишнього середовища, виховання у дітей і дорослих екологічного мислення.

З урахуванням Дня довкілля у весняний період у місті Києві проводяться толоки, міський та районний місячник з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану, в яких активну участь приймають працівники підприємств, установ, організацій, молодь та мешканці Дніпровського району.

Підготовлено сектором з питань екології за інформацією з інтернет джерел.

Перейти до спискуВерсiя для друку