Головна  →  Новини  →  26 квітня 2023

Звернення т.в.о. голови Дніпровської РДА Павла Бабія з нагоди 37-ї річниці з Дня Чорнобильської трагедії

Звернення т.в.о. голови Дніпровської РДА Павла Бабія з нагоди 37-ї річниці з Дня Чорнобильської трагедії

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС!

26 квітня 1986 р. вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців. Аварія на ЧАЕС увійшла в історію, як найбільша техногенна катастрофа, що привела до негативних екологічних, медичних, соціально-економічних наслідків. Чорнобиль став жорстоким уроком для людства, а наші співвітчизники – прикладом мужності та самопожертви. Пам'ять про Чорнобиль закликає весь наш народ до об'єднання зусиль навколо вирішення завдань відродження рідної землі та зцілення душ, уражених Чорнобилем.

Масштаби трагедії могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії – наших співвітчизників. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.

Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й трагічні події, імена мужніх людей, які виявили жертовність, високий патріотизм, і ціною власного життя й здоров’я зупинили ядерну катастрофу. Вічна їм слава та пам’ять!

Ми низько схиляємо голови перед ліквідаторами Чорнобильської катастрофи, сердечно дякуємо за мужність і відвагу, за виконаний громадянський обов’язок, за порятоване вашими зусиллями людство.

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить людство цінувати мир, спокій і процвітання.

 

З повагою

Т.в.о. голови Дніпровської районної

в місті Києві державної адміністрації                                   Павло БАБІЙ

Перейти до спискуВерсiя для друку