Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

26 років дипломатичних відносин між Німеччиною та Україною

Опубліковано 18 січня 2018 року о 12:23
фото

Рівно 26 років тому наші обидві країни встановили між собою дипломатичні відносини. Тривала історія німецько-українських відносин розпочалася ще задовго до падіння Залізної завіси, ґрунтуючись на тисячолітніх контактах, але вона мала і темні сторінки. 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками провідних німецьких компаній, які працюють в Україні сказав, що Німеччина завжди була і залишається одним з ключових світових партнерів України, а Україна була і буде надійним партнером Німеччини в регіоні Південно-Східної Європи та на пострадянському просторі.

Зі свого боку представники німецького бізнесу відзначили, що Уряду України вдалося подолати економічну кризу, і це підсилює оптимізм ділових кіл. Так, минулого року обсяг взаємної торгівлі зріс на 21,5%, причому торговельні акценти змінилися в бік товарів легкої та харчової промисловості. Не менш цікавою для інвесторів стала галузь будівництва.

Як підкреслив Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернст Райхель, зараз репутація України, як інвестиційного майданчика, вельми важлива. Він зазначив, що саме тому Німеччина приділяє велику увагу досягненням України в питаннях боротьби з корупцією, в судовій реформі, співпраці з міжнародними фінансовими організаціями тощо. Дипломат підкреслив, що Уряд Німеччини буде підтримувати Україну.

Глава Уряду повідомив, що цього року в Україні продовжать роботу одразу декілька урядових інституцій, покликаних сприяти залученню капіталу і технологій в Україну, будуть реалізовані доволі амбітні програми підтримки агросектору, передусім тваринництва, та розвитку газовидобутку. А найближчим часом в Уряді очікують на ухвалення законодавчих рішень щодо проведення масштабної приватизації на основі англійського права та створення антикорупційного суду.

Під час зустрічі учасники обговорили чимало питань та проблем, з якими стикається німецький бізнес в Україні, а також визначили напрямки подальшої співпраці. Так, за пропозицією німецької сторони, в порядок денний двосторонніх відносин внесено питання сприяння підготовки виробничих кадрів в Україні – за найбільш затребуваними спеціальностями за німецькими стандартами. В цьому контексті Глава Уряду запропонував у подальшому визначити найбільш актуальні пріоритети спільної роботи і рухатися за конкретними напрямками та проектами. Такий підхід, впевнений Глава Уряду, дозволить посилити контакти Києва та Берліна – як на офіційному рівні, так і на рівні ділових кіл.

Довідково

Німеччина входить до п’ятірки найбільших інвесторів України, причому дві третини капіталу, вкладеного німецькими компаніями, - вкладено в промислові проекти. За даними Німецько-української промислово-торговельної палати, німецькі інвестори зацікавлені в розвитку співпраці в легкій та харчовій промисловості, у галузі сільського господарства.

За матеріалами: www.kmu.gov.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux