Головна  →  Оголошення  →  25 травня 2023

Програма ЄС LIFE запрошує українські організації до участі в програмі з захисту довкілля

Програма ЄС LIFE запрошує українські організації до участі в програмі з захисту довкілля

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України (Міндовкідлля) та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України (Мінстратегпром) інформують, що 20 вересня 2022 року Верховна Рада України схвалила поданий Президентом України проєкт Закону № 0167 «Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про участь України у Програмі ЄС LIFE – Програмі дій з довкілля та клімату».

Програма ЄС LIFE – фінансова підтримка Євросоюзу, яка дозволяє реалізовувати проєкти у напрямках циркуляційної економіки та якості життя (серед іншого включає заходи, спрямовані на покращення якості повітря, ефективного управління ресурсами, управління відходами/водними ресурсами; зменшення використання небезпечних речовин; зниження шуму), природи та біорізноманіття, пом’якшення змін клімату, а також переходу до альтернативних джерел енергії.

Програма розрахована на 2021-2027 роки із загальним бюджетом 5,4 млрд євро, зокрема на 2023 рік оголошено конкурси на загальний бюджет 611 млн. євро. Проєкти на конкурсний відбір по програмі LIFE для отримання гранту. можуть подавати юридичні особи будь-якої форми власності (органи місцевого самоврядування, центральні та територіальні ОВВ, установи державної, комунальної чи приватної форми власності, прибуткові чи неприбуткові, громадські організації) тощо.

Міндовкілля та Мінстратегпром пропонують долучитися до участі у програмі LIFE та максимально сприяти у забезпеченні належної організації подачі проєктів на конкурсний відбір. З переліком проєктів можна ознайомитись за посиланням https://cutt.ly/r751lHT.

Додаткову інформацію про програму можна дізнатися на сайті Європейської комісії за посиланням: https://cinea.ec.europa.eu/programmes/life/life-callsproposals_en.

Подання заявок англійською мовою в електронній формі через онлайн-сервіс https://cutt.ly/r751lHT. Детальна інформація є у посібниках до кожної з конкурсних пропозицій.

 Інформація підготовлення сектором з питань екології на основі листів Міндовкілля та Мінстратегпром.

Перейти до спискуВерсiя для друку