Головна  →  Новини  →  26 травня 2023

У столиці будуть надавати додаткові соціальні гарантії членам сімей всіх загиблих захисників Києва

У столиці будуть надавати додаткові соціальні гарантії членам сімей всіх загиблих захисників Києва

У столиці будуть надавати компенсацію на виготовлення та встановлення надгробків членам сімей загиблих осіб, похованих у місті Києві, місце проживання яких не зареєстроване на території міста, але які були у складі військових частин міста, Сил територіальної оборони ЗСУ та добровольчих формувань територіальної громади Києва.

Таке рішення було прийнято 25 травня на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання 69 депутатами.

Наразі члени сімей загиблих захисників Києва, місце проживання яких не було зареєстроване на території міста, не отримують компенсацією на виготовлення та встановлення надгробків, що водночас передбачена членам сімей загиблих киян-Захисників та киянок-Захисниць. 

«З метою встановлення справедливості та віддання шани всім захисникам столиці, які зробили вагомий внесок у захист незалежності нашої держави, зокрема столиці України необхідно забезпечити рівні соціальні гарантії для них. Тому члени сімей всіх загиблих захисників Києва, незалежно від того чи їх місце проживання було зареєстроване на території міста, будуть отримувати компенсацією на виготовлення та встановлення надгробків. У нашій пам’яті вічно буде жити пам’ять про наших Героїв, які віддали своє життя за України, за мирне майбутнє кожного з нас», – зазначають в Київраді.

Для виконання цього рішення з бюджету міста Києва буде виділено додаткове фінансування.

За інформацією kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку