Головна  →  Новини  →  4 червня 2023

В закладах освіти Дніпровського району вшанували пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

В закладах освіти Дніпровського району вшанували пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

4 червня в Україні — День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Цей день запроваджений для ушанування пам’яті дітей, що загинули внаслідок російсько-української війни з 2014 року.

Щодня росія вчиняє проти населення України, зокрема і дітей, воєнні злочини, які у майбутньому будуть розслідуватися як злочини проти людяності. Щодня вона несе у сім’ї українців руйнування, горе і страждання.

Сьогодні наша країна робить все можливе для того, щоб зберегти дітей та захистити їх права, попри агресію російської федерації. Держава робить все для того, щоб забезпечити психологічну, медичну та соціальну підтримку дітей, отримання ними освіти, адже діти – це майбутнє нації.

Тож, з нагоди відзначення Дня вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, в закладах освіти Дніпровського району столиці пройшли тематичні заходи. Зокрема, для учнів районних шкіл провели виховні година  «Діти-янголи», де говорили про цінність і безпеку життя, віру та про що варто завжди памʼятати.

У спеціалізованій школі №98 з поглибленим вивченням англійської мови відбулася акція пам'яті «Втрачене дитинство», під час якої вшанували пам'ять дітей, які загинули внаслідок агресії росії.

У спеціалізованій школі-інтернаті №14 провели тематичні заходи виховного змісту. Учні 1-4 класів, що навчаються за вальдорфською педагогікою, присвятили діткам, які загинули від жорстоких рук агресора, виставу.

В середній загальноосвітній школі №228 пройшли заходи із вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

В бібліотеці НВК «Домінанта»  пройшов захід вшанування пам’яті загиблих дітей «Янголи в небі». Бібліотекарка та класні керівники запропонували школярам до перегляду відео та інформаційні матеріали.

Сьогодні ми не лише вшановуємо пам’ять дітей, що стали жертвами  війни з агресором. Сьогодні ми обіцяємо ніколи не забувати про них, пам’ятати їх усміхненими, щасливими і безтурботними. Адже саме такими і повинні бути діти.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління освіти Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку