Головна  →  Новини  →  8 червня 2023

На засіданні Ради волонтерів при Дніпровській РДА обговорили питання надання гуманітарної допомоги Херсонщині

На засіданні Ради волонтерів при Дніпровській РДА обговорили питання надання гуманітарної допомоги Херсонщині

Сьогодні, 8 червня, під головуванням керівника Дніпровського району Павла Бабія відбулося чергове засідання Ради волонтерів при Дніпровській райдержадміністрації. До засідання долучилися заступниця голови Дніпровської РДА Олена Шевченко та керівник апарату райдержадміністрації Ігор Ластовецький.

Перш за все, Павло Бабій нагадав присутнім, що на 469 день повномасштабного вторгнення росії в Україну, - російські війська підірвали Каховську ГЕС. В зоні підтоплення опинились 80 населених пунктів. Більшість з них на лівобережжі Херсонщини. З Херсона та області евакуйовано тисячі людей, домівки яких затопило водою. Тож, з метою допомоги постраждалим громадянам, у Дніпровській райдержадміністрації розгорнуто Штаб допомоги Херсонщині та її мешканцям.

Керівник райдержадміністрації повідомив присутнім, що наразі потрібно: мотопомпи, насоси, човни, продукти харчування (тривалого зберігання), питна вода, одяг, взуття, дитяче харчування, медикаменти тощо.

Засідання продовжилося обговоренням організаційних питань стосовно проведення в Дніпровському районі столиці III Київського форуму волонтерів. Захід заплановано провести 30 червня в Парку культури та відпочинку «Перемога». В рамках Форуму працюватиме благодійний ярмарок та збору коштів на підтримку військовослужбовців ЗСУ.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку