Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

День вишиванки у закладах професійної (професійно-технічної) та вищої освіти Дніпровського району

Опубліковано 17 травня 2024 року о 09:47
фото

Щорічно у травні українці відзначають яскраве та самобутнє свято, – День вишиванки, присвячене нашому національному одягу.

Вже третій рік День вишиванки проходить за умов повномасштабної війни, що підвищує важливість свята, бо вишиванка для українців – це символ народності, свободи, національної єдності, а під час війни – миру, перемоги. Ця дата поєднує українців, прославляє нашу культуру, виховує любов до національних символів та руйнує багато міфів російської пропаганди.

Заклади професійної (професійно-технічної) та вищої освіти Дніпровського району столиці цього року долучились до Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ». Традиційним стало проведення флешмобу у вишиванках здобувачів освіти та працівників. Класні керівники, куратори проводять виховні години «Вишиванка – генетичний код нації». У соціальних мережах триває онлайн конкурс на краще фото «Я пишаюся тим, що з України». А ще до Всесвітнього дня вишиванки розпочато проведення Благодійних Ярмарок на підтримку Збройних Сил України.

Зокрема, студенти Фахового коледжу "Універсум" Київського університету імені Бориса Грінченка провели флешмоб до Всесвітнього дня вишиванки "Дякуємо ЗСУ". Студенти всіх спеціальностей та викладачі створили образ вишиваного серця та висловили свою вдячність Збройним силам України за мирне небо цього дня.

Святкування Дня вишиванки в Київському фаховому коледжі туризму та готельного господарства, що у дніпровському районі, було напрочуд душевним! Здобувачі освіти, науково-педагогічний склад та гості свята з ентузіазмом долучилися до Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ», ще більше підкреслюючи значущість цього особливого дня.

Кожен, одягнувши вишиванку , продемонстрував відданість та повагу до української культури. Кожен з гордістю демонстрував свої чудові традиційні вишиті вбрання. Ця подія не лише висвітлила складні та барвисті візерунки, унікальні для української спадщини, але й заглибила зв’язок з минулим, оскільки ми вшановували нашу багату історію та висловили вдячність нашим відважним героям з побажанням Перемоги!

А творча освітня родина Київського професійного ліцею транспорту підготувала зворушливе тематичне відео до цього свята.

Відповідні тематичні заходи пройшли й у Вищому навчальному закладі «Київський університет ринкових відносин». У цей день кожен охочий долучився до свята, одягнувши вишиванку.

З нагоди відзначення міжнародного свята, яке покликане зберегти давні народні традиції українського народу, учора, у комунальному закладі професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж «Лівобережний» до Дня вишиванки відбулась персональна виставка талановитої здобувачки освіти, відмінниці третього курсу Катерини Тавлуй.

Крім того здобувачі освіти та педагогічні працівники коледжу разом з усією країною долучилися до святкування Дня вишиванки, підтримавши акцію-флешмоб до Всесвітнього дня вишиванки – «Вишиванка об’єднує всіх».

Цей день став важливим кроком у збереженні та підтримці національних традицій серед молодого покоління, а також у вираженні підтримки нашим Захисникам та Захисницям!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux