Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Децентралізація – надскладна реформа, яка потребує консолідації зусиль усіх рівнів влади та постійної підтримки міжнародних партнерів, - В’ячеслав Негода

Опубліковано 05 липня 2016 року о 11:44
фото

За оцінками зарубіжних експертів, децентралізація є однією із найскладніших реформ, яка в окремих країнах тривала десятки років. Україні, щоб надолужити втрачений час і почати розвивати свої території, ці зміни необхідно впроваджувати набагато швидше. Тому паралельно з реформуванням системи територіальних органів виконавчої влади та системи місцевого самоврядування Уряд змінює бюджетну та податкову систему, земельні відносини, підходи до надання освітніх, медичних, соціальних, адміністративних послуг. Загалом, зміни зачіпають 22 сфери. Звичайно, такі масштабні трансформації потребують консолідації зусиль усіх рівнів влади в Україні, використання кращого зарубіжного досвіду, постійного залучення міжнародних фахівців та ресурсної підтримки країн-партнерів.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негодапід час другого засідання Робочої групи Комітету регіонів ЄС - Україна 5 липня у Одесі.

«Наш постійний діалог з Комітетом регіонів ЄС сприяє дієвій політичній та експертній підтримці реформи місцевого самоврядування та децентралізації, а також заохоченню місцевих органів влади, територіальних громад до кардинальних змін та стимулювання регіонального розвитку», - зазначив В’ячеслав Негода.

Він підкреслив, що на даному етапі впровадження децентралізації Уряд потребує міжнародної експертної підтримки у формуванні правового поля реформи місцевого самоврядування, поглибленні бюджетної децентралізації, плануванні та розгортанні галузевих змін у відповідності до Концепції реформування місцевого самоврядування, а також у сприянні процесу формування спроможних громад.

За словами Першого заступника Міністра, Уряд підготував та направив через Посольство України при ЄС пропозиції щодо пріоритетних напрямів співробітництва та щодо допомоги Комітету, яка могла б бути найбільш корисною на цьому етапі реформи.

Для підвищення інституційної спроможності регіонів забезпечувати власний розвиток, в тому числі створювати спроможні громади, Комітету запропоновано співробітництво з підвищення ефективності управління проектами, удосконалення стратегічного планування, системи моніторингу та оцінки регіонального розвитку, підтримки розвитку сільських територій.

«Діяльність Робочої групи Комітету регіонів ЄС з децентралізації та регіонального розвитку має стати відчутною для територіальних громад, підвищити їхню спроможності адаптуватися до нових форм управління регіональним розвитком», - підсумував В’ячеслав Негода.

Як повідомлялося, Комітет регіонів ЄС готовий надавати експертну та фінансову підтримку у впровадженні децентралізації в Україні.

Довідка

12 лютого 2015 року Комітет регіонів ЄС створив Цільову групу для роботи з українськими партнерами з метою обміну передовим досвідом і кращими практиками щодо децентралізації, розподілу та передачі повноважень, а також для надання експертної та технічної підтримки в процесі реформування.

За інформацією:decentralization.gov.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux