Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Дитячому будинку сімейного типу у Дніпровському районі подарували автомобіль

Опубліковано 01 червня 2018 року о 16:32
фото

В День захисту дітей прийнято виконувати дитячі бажання. А ось у великої дружної родини, що мешкає у Дніпровському районі сьогодні значуща подія - отримання подарунку від Київської міської влади. Ганна Старостенко, голова постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту вручила будинку сімейного типу автомобіль Volkswagen. Вручаючи ключі від автомобіля батькам Руслану та Бакитгуль, Ганна Вікторівна зазначила, що вони люди з добрим серцем та великою і небайдужою душею. А цей подарунок стане у пригоді та допоможе родині не тільки у побутових справах, але й дасть можливість всій родині разом виїжджати на відпочинок. Дітлахи миттю обступили автомобіль та стали розглядати бажаний подарунок з усіх боків. А батько родини пообіцяв, що найближчими вихідними всією сім’єю вони поїдуть на відпочинок за місто.

Алла Загородня, заступник голови Дніпровської райдержадміністрації, у День захисту дітей подарувала кожній дитині будинку сімейного типу особистий подарунок, а також сертифікати на володіння двох ноутбуків.

Свято було організоване Службою у справах дітей та сім’ї Київської міської державної адміністрації та Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації. На заході були присутні начальник цих служб.

Діти показали свій будинок, пригостили гостей чаєм, розказали, як вони проводять вільний час та похизувались своїми успіхами та досягненнями. Можна з впевненістю сказати, що в цій родині панує любов, взаєморозуміння та повага один до одного.

Довідково.

Дитячий будинок сімейного типу - одна з форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього на початок 2018 року такий статус мають 2358 дітей (із них 893 - сироти, інші позбавлені батьківського піклування). 2182 дитини (92%) всіх осиротілих дітей влаштовано у сімейні форми виховання (решта 8% - в інтернати, ребцентри або статус вирішується).

Дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) - окрема сімʼя, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних. Діти перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення 18-річного віку, а у разі продовження навчання - до 23 років або до закінчення навчання.

На сьогоднішній день у Києві функціонує 23 ДБСТ, де розміщено 167 дітей. У 2017 році створено 3 нових ДБСТ. Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді столиці здійснюють соціальний супровід прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді системно проводиться підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux