Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

До нового навчального року практично готові, новій сучасній школі у Дніпровському районі - бути

Опубліковано 17 серпня 2016 року о 15:53
фото

Питанню стану підготовки закладів освіти до початку нового навчального року  була присвячена левова частка чергового засідання колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації під головуванням її очільника Петра Онофрійчука.

Доповідач – начальник районного управління освіти Наталія Іваніна на початку свого виступу зазначила, що наша педагогічна громадськість намагається йти в ногу із сучасними стандартами вимог щодо освітньо-виховних програм і процесів, докладають до цього чимало зусиль і, наслідком, наші 142 заклади освіти (торішнього навчального року було 141) загалом користуються попитом і повагою з боку батьків юних дніпровчан.

Отже, у Дніпровському районі в системі підпорядкування управлінню освіти перебуває вже 142 заклади освіти: 75 – дошкільної, 8 – позашкільної, решта – середньої.

У системі дошкільних навчальних закладів перебуває 14104 дитини – і ця чисельність за два останніх роки зросла більш ніж на 700 осіб, що свідчить, зокрема, про зростання народжуваності дітей. Отож, актуалізується питання збільшення місць у дитячих садочках. Із цією метою цього року в наших ДНЗ відновлюється робота 28 груп для наймолодших мешканців району. Певний дефіцит місць у дитячих садочках зберігається лише в районах нової житлової забудови – Соцмістечку, Старої Дарниці, районі Ленінградської площі.

Щодо «першачків» у школах, то на даний момент надійшло 4087 заяв від батьків на прийом їхніх дітей у перші класи і, звично, цей процес іще триватиме певний час, а школи до цього готові.

У Дніпровському районі маємо школи різноманітного змісту та напрямків навчально-виховних програм – їх просто безліч. Зокрема й збережено всі інклюзивні класи для дітей з особливими потребами, а також додатково вдалося відкрити ще один клас для дітей із вадами опорно-рухового апарату.

Задля відтворення та модернізації матеріально-технічної бази закладів освіти за міською Програмою соціального та економічного розвитку на 2016 рік Дніпровський район отримав 36 мільйонів гривень – по галузі «освіта», і ще 1 мільйон – по галузі «фізична культура і спорт» (на реконструкцію стадіону «Дніпровець» у мікрорайоні ДВРЗ). Задля освоєння цих величезних коштів із підрядними організаціями складено 162 договори на проведення різноманітних ремонтних робіт, а також закупівлю обладнання тощо.

Окремо відзначимо, що переживаємо «бум» із оновлення шкільних спортивних залів: із 43 таких, що заплановані по всьому місту, 11 ремонтуються саме в Дніпровському районі.

Як ми з усім комплексом ремонтно-модернізаційних питань упоралися, днями покаже перевірка інспекторами Київської міської державної адміністрації, до якої ми, запевнила Наталія Іваніна, готові.

Також Наталія Василівна повідомила, що, згідно програми Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА, у всіх школах розпочинається процедура встановлення так званих «тривожних кнопок» задля оперативного реагування на можливі загрози безпеці дітей і юнаків у середніх закладах освіти: що ж, як кажуть, безпеки зайвої не буває.

Що ж до проблемних моментів у плані готовності до нового навчального року, то названо певний дефіцит кадрів стосовно персоналу вихователів дошкільних закладів освіти, а в школах – вчителів молодших класів й іноземних мов. Віднайти працівників згаданих спеціальностей у Києві загалом традиційно важко через недостатню зарплатню для них.

Окремо під час доповіді начальника управління освіти піднімалося питання щодо давно назрілої реконструкції середньої школи № 42 на терені Старої Дарниці. Наголошено, що це питання знаходиться в компетенції «освітянського» підрозділу КМДА, який визначив підрядником на розробку проекту та виконання робіт КП «Житлобудінвест – УКБ», що наразі проробляє це питання і, в разі виділення коштів із міського бюджету під час його коригування восени цього року, роботи розпочнуться із січня 2017 року, а школярів закладу №42 буде тимчасово переведено до двох найближчих шкіл, досвід щодо чого маємо на торішньому прикладі закладів №№ 128 і 141.

І ще цей досвід запевняє, що у 2017 році Дніпровський район обов’язково отримає ще одну взірцеву сучасну школу, що її зі старою споріднюватиме лише №42.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux