Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

До уваги мешканців Дніпровського району

Опубліковано 04 березня 2021 року о 08:07
фото

В Дніпровському районі міста Києва структурними підрозділами Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, комунальними підприємствами та службами цивільного захисту району виконуються заходи щодо забезпечення пропуску весняної повені 2021 року.

Відповідно до прогнозу Українського гідрометеорологічного центру МНС України щодо гідрометеорологічної обстановки, яка очікується в березні – квітні 2021 року, пропуск льодоходу по Дніпру під час руйнування льодового покриву весною не повинен мати негативних наслідків.

За розрахунками максимальний рівень водопілля на Дніпрі у створі гідрологічного поста Київ весною 2021 р. очікується в інтервалі 550- 630 см над "0" поста (92,5- 93,3 м БС), без загрози негативних наслідків дії річкових вод для територій житлової забудови, споруд і господарських об'єктів міста.

В Дніпровському районі міста Києва визначені зони можливого підтоплення в період повені - території, вулиці, будинки, інженерні мережі та інші об’єкти інфраструктури району, а саме: територія приватного сектору мікрорайонів „Райдужний”, „Микільська Слобідка”, садових масивів „Русанівські” та „Воскресенські” сади, пляжна зона та інфраструктура Труханового острова та острова Гідропарк, частково територія Парку культури та відпочинку “Перемога”.

Відділом з питань цивільного захисту Дніпровської райдержадміністрації здійснюється щоденний контроль рівня води у р. Дніпро, ведеться графік. Внаслідок пониження рівня води гідросистемою Дніпровського каскаду, на сьогоднішній день рівень води в р. Дніпро складає – 482 см., що не перевищує середньорічних показників минулих років.

Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією спільно з Дніпровським РУ ГУ ДСНС України у місті Києві, комунальним підприємством «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» під час загрози підтоплення територій, буде підготовлено, та розповсюджено серед населення приватних секторів мікрорайонів “Райдужний” та “Микільська Слобідка”, власників садових ділянок товариств, які розташовані на “Русанівських” та “Воскресенських садах”, пам’яток “Щодо дій населення під час проходження повені та паводку”.

В районі визначені сили та засоби оперативного реагування на можливе виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з підтопленням територій району під час проходження повені.

На об’єктах господарювання створено об’єктовий запас матеріальних засобів (паливно-мастильних, будівельних та сипучих матеріалів, мішків, ремонтних матеріалів тепло-, водо- енергозабезпечення, шанцевого інструменту та інше).

На сьогоднішній день уточнено План евакуації населення, яке може потрапити в зону можливого впливу повені та паводку, сплановані заходи щодо життєзабезпечення населення і створення необхідних побутових умов у місцях їх тимчасового розміщення.

При необхідності евакуація постраждалих, відповідно до Плану евакуації населення Дніпровського району м. Києва буде проведена в тимчасові пункти розміщення евакуйованих - школи-інтернати № 14, 18, 26, які розташовані по бульвару Перова. Життєзабезпечення евакуйованого населення на вищезазначених пунктах передбачено здійснювати спеціалізованими службами цивільного захисту району (служба охорони публічного (громадського) порядку, служба торгівлі, харчування та знезаражування людей і одягу, медична служба).

За інформацією відділу з питань цивільного захисту


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux