Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Фестиваль творчості дітей та молоді «Повіримо у себе» у Дніпровському районі

Опубліковано 04 грудня 2021 року о 10:32
фото

Фестиваль творчості дітей та молоді «Повіримо у себе» уже 30 років об’єднує обдаровану молодь з інвалідністю. Цього року в Парку культури та відпочинку «Перемога», що у Дніпровському районі столиці близько 150 дітей стали переможцями у творчих напрямах «Сценічні жанри», «Прикладне мистецтво», «Літературна творчість» та «Сучасні технології». А всього учасниками фестивалю стали понад 1000 дітей.

Заступниця голови КМДА Марина Хонда зазначила, що 30-ий, ювілейний фестиваль, щороку дає можливість дітям та молоді з інвалідністю презентувати власну творчість широкому колу глядачів, а для декого і стати стартом творчої кар’єри. До речі, кращі роботи з напряму «Прикладне мистецтво» кожен охочий може побачити з 16 грудня у Муніципальній галереї мистецтв (вул. Т. Драйзера, 6).

 «Повіримо у себе» - це унікальний захід, який допомагає формувати неупереджене ставлення до людей з інвалідністю, ідеї суспільства рівних можливостей, та правильну суспільну думку про людей з інвалідністю, без стереотипів «героїзму», та «жалю».

«Важливою його складовою є благодійний аукціон, який проводиться уже кілька років поспіль. Відчуваю велику радість і натхнення після таких заходів, бо вони не лише показують, якою талановитою є наша нація, а й допомагають формувати неупереджене і толерантне суспільство, наближають нашу країну до однієї з основних європейських цінностей – створення рівних умов для всіх.

Сьогодні понад 150 фіналістів фестивалю отримали свої заслужені нагороди. І я щиро бажаю кожному з вас, щоб ця перемога стала початком вашого великого життєвого успіху! Багато років я опікуюся темою впровадження інклюзивної освіти та безбар’єрного простору у нашій країні. А сьогодні ще й отримала почесне звання амбасадору фестивалю» - зауважила депутат Київської міської ради Марина Порошенко.

Довідково.

«Повіримо у себе» – соціокультурна практика формування у громадськості м. Києва неупередженого ставлення до людей з інвалідністю, ідеї інклюзивного суспільства – суспільства рівних можливостей, що може допомогти сформувати правильну суспільну думку про людей з інвалідністю без стереотипів «героїзму» та «жалю». Уперше фестиваль було проведено у 1993 році, коли 100 дітей з інвалідністю з інтернатів міста та товариства дітей з інвалідністю «Церебрал». Наразі Фестиваль є відкритим соціокультурним адаптаційним заходом для дітей та молоді з інвалідністю міста Києва. Проводиться на засадах рівноправності всіх учасників та ставить за мету створити умови для всебічного розвитку кожного учасника, реалізації творчих здібностей і талантів, надання можливості талановитим дітям з інвалідністю презентувати власну творчість широкому колу глядачів територіальної громади столиці.

За інформацією kyivcity.gov.ua.

 

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux