Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Голова адміністрації радиться з податківцями

Опубліковано 05 лютого 2015 року о 16:03
фото

Голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Ярослав Горбунов провів нараду за участі представників Державної податкової інспекції у Дніпровському районі Головного управління Державної фіскальної служби в місті Києві. Обговорювалася низка актуальних питань, а саме: про сприяння податківців у проведенні мобілізаційних заходів, про створення бази даних щодо об’єктів нерухомості, що знаходяться у власності юридичних і фізичних осіб, а також про примусову ліквідацію окремих комунальних підприємств.

Торкаючись теми мобілізаційних процесів, очільник районної влади звернув увагу присутніх податківців на те, що деякі підприємства, зареєстровані в Дніпровському районі, ухиляються від постачання техніки згідно державних мобілізаційних планів для потреб Збройних Сил України. Таку несумлінність, що межує з державним злочином, виявляють, зокрема, СП «ОСНОВА-СОЛСІФ» (директором – Юрій Карпенко) і ТОВ «Київський республіканський автоцентр» (директором – Валентин Затхий). Ці, бува, навіть не допускають на свою територію співробітників районного військомату.

От і питається: коли згадані підприємства мають податкові заборгованості, чи не можна накласти арешти на їхнє майно і таким впливом змусити їх до виконання державного плану? Працівники податкової зазначили, що ухиляння від контакту зі співробітниками військомату має фіксуватися відповідними актами відмов, які вже матимуть юридично-правові наслідки для порушників закону. Буде зроблена й боргова перевірка цих порушників.

З другого питання порядку денного зазначено, що, згідно прийнятого закону, оподаткуванню підлягає нерухомість: у власності юридичних осіб – із 2015 року, та ж, що у власності фізичних осіб – податкові нарахування цього року сплачуватимуться громадянами з 2016 року. Та на підставі яких баз даних?

Визначено, що об’єкти нерухомості юридичних осіб, включно й власності фізичних осіб-підприємців (ФОП), віднаходитимуться для оподаткування з баз даних, наявних у районній державній адміністрації та із державного земельного кадастру.

Що ж до фізичних осіб, то, на думку працівників податкової інспекції, дані щодо їхньої нерухомої власності мали б надати балансоутримувачі житлових будинків (мова про податок на житлову площу квартир більше за 60 кв. м) – здебільшого, це ЖЕКи. Проте, заперечили останні, як бути з дотриманням права громадян на нерозголошення їхніх особистих даних?

Вирішили, що районна державна адміністрація, комунальне підприємство «Керуюча дирекція Дніпровського району міста Києва» та районна податкова інспекція зроблять відповідні запити до КМДА, а ще напрацюють власні пропозиції щодо можливих нормативно-правових підстав у створенні бази даних об’єктів оподаткування, що знаходяться у власності фізичних осіб.

Щодо нагальності примусової ліквідації окремих комунальних підприємств (КП) району. Таких чимало, створених іще районною радою, котра й сама була ліквідована майже 5 років тому. Ці КП вже давно не працюють, навіть позбулися власних керівників, отож практично не існують. Очільник районної влади Ярослав Горбунов попрохав податкову інспекцію звернутися щодо ліквідації кожного такого КП до суду на підставі хоча б того, що ці підприємства давно не сплачують податки. Грунтовність такого звернення не викликала застережень. Отож, підприємства-привиди невдовзі мають закрити.

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux