Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Громадська рада: розглянуто актуальні питання сьогодення

Опубліковано 23 лютого 2017 року о 18:16
фото

Цілу низку актуальних питань розглянуто на передостанньому в цій каденції засіданні Громадської ради при Дніпровській районній в місті державній адміністрації за участю очільника району Петра Онофрійчука та представників громадськості.

Питання щодо покращення роботи правоохоронців із забезпечення правопорядку та налагодження партнерських взаємовідносин поліції з населенням на Дніпровського району, як завжди, стало предметом жвавого обговорення. Воно не вперше на порядку денному громадських активістів, які провели чимало зустрічей і консультацій із правоохоронцями. Цього разу свої бачення виклали заступник голови Громадської ради Сергій Комаренко, перший заступник начальника Дніпровського управління поліції головного управління Національної поліції у м. Києві Олександр Стахівський, старший інспектор сектору взаємодії з правоохоронними органами та з питань запобігання і виявлення корупції райдержадміністрації Микола Мельник, член Громадської ради Михайло Кругляк тощо.

Слід зазначити, що в громадській раді підготовлено Меморандум про співпрацю між Дніпровським управлінням поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві та Громадською радою при Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації. Його положення стосуються створення ефективних важелів роботи, систем соціальної профілактики серед населення;  організації допомоги у патрулюванні району в період оперативно-профілактичних відпрацювань; забезпечення приміщеннями оперативних груп поліції в зонах масового відпочинку киян та гостей столиці Гідропарк та Труханів острів тощо. Всі ці питання були обговорені й Меморандум було вирішено надіслати на погодження до Дніпровського управління поліції

Про ще одне проблемне питання розповів  генерал-майор у запасі Державної прикордонної служби України, член-кореспондент Української академії геральдики Сергій Треус. Він звернувся до громадських активістів із проханням сприяти створенню Центру слави Державної прикордонної служби України в Дніпровському районі. Адже, за його словами, за рішенням Господарського суду м. Києва у вересні 2012 року з приміщень, які займав Центральний музей Державної прикордонної служби України в адміністративному будинку Меморіального комплексу «Національний музей Великої Вітчизняної Війни 1941-1945 років», його було виселено, експонати музею перевезено до в/ч 9930 у смт. Оршанець, Черкаської області.

Голова громадської ради Анатолій Павленко запропонував створити робочу групу з цього питання за участю громадських активістів, представників Державної прикордонної служби та працівників райдержадміністрації. Зі свого боку, голова райдержадміністрації Петро Онофрійчук зауважив, що парк Перемоги (у якого пропонувалося влаштувати новий музей прикордонників) є парком культури й відпочинку, а створення музеїв є компетенцією Міністерства культури. Водночас, він запевнив, що Алея прикордонників існуватиме в парку «Перемога» та вшановуватиметься.

Своє бачення ситуації, що склалася навколо можливості забудови по проспекту Алішера Навої (на території зеленої зони «Радунка») виклали громадські активісти Іванна Садовська та Олександр Тихоневич. Вони звернулися за допомогою в створенні виїзної комісії з цього питання. На засіданні Громадської ради була створена робоча група щодо вивчення цього питання у складі Олега Базіка, Михайла Кругляка, Сергія Комаренка, Сергія Фоміних та представника райдержадміністрації.

Голова райдержадміністрації Петро Онофрійчук поінформував представників громадськості, що неодноразово зустрічався з мешканцями цього мікрорайону та підтримує їх позицію щодо неможливості такого будівництва. Він зазначив, що й надалі докладатиме зусиль задля того, аби  це питання вирішувалося на користь дніпровчан.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux