Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Громадяни, які тимчасово розмістили внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати компенсацію витрат

Опубліковано 27 червня 2022 року о 14:17
фото

Люди, які вимушено покинули свої домівки, тікаючи від жахіть війни, знайшли свій прихисток, серед іншого, і в Дніпровському районі столиці.

Держава, зі свого боку, підтримує людей, які надали дах над головою внутрішньо переміщеним особам, у покритті понесених ними витрат, пов’язаних з розміщенням таких осіб.

Тож звертаємо увагу на те, що громадяни, які тимчасово розмістили внутрішньо переміщених осіб в Дніпровському районі, можуть оформити відповідну компенсації, звернувшись до районного Центру надання адміністративних послуг (Харківське шосе, 18; понеділок-п’ятниця: з 9.00 до 18.00). При собі слід мати: документ, який посвідчує особу та документ, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням, або документ, що підтверджує повноваження представника власника.

Компенсація надається фізичним особам – громадянам України віком від 18 років, які є власниками житла або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, крім членів своєї сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України, для покриття понесених ними витрат, пов’язаних з розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

Особи, що розмістили внутрішньо переміщених осіб в Дніпровському районі місті Києва, зобов’язані не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подати заяву до районного Центру надання адміністративних послуг.

Також вони зобов’язані в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні, із зазначенням можливості у подальшому розміщувати внутрішньо переміщених осіб у цьому житловому приміщенні.

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житлове приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи, з дня її розміщення, але не раніше дати взяття на облік внутрішньо переміщених осіб відповідним органом або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Кількість людино-днів визначається шляхом додавання кількості внутрішньо переміщених осіб, які проживали у жилому приміщенні власника, в кожний день місяця.

Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.

Загальна сума компенсації власнику жилого приміщення визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людино-днів на суму компенсації за кожен людино-день.

Довідково.

Бланки заяв:
Заява-повідомлення
Заява про зміни
Заява на компенсацію

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами управління (Центру) надання адміністративних послуг Дніпровського району


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux