Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Київ без бар'єрів: назвали найдоступніші місця столиці

Опубліковано 10 грудня 2018 року о 11:46
фото

На Форумі інклюзивності, організованому ініціативою Доступно.UA оголосили володарів нагороди (відкриті двері).Це дружні та доступні публічні простори для маломобільних груп: вагітних, дітей до 7 років, людей поважного віку, осіб з інвалідністю, тих, хто отримав травму, постійну чи тимчасову, та інших. Серед критеріїв - зручний вхід, просторі приміщення, доступні вбиральні, привітний персонал. Всього було отримано 47 заявок.

Серед переможців є заклади та ініціативи, які працюють в Києві, зокрема у Дніпровському районі. У номінації "Публічний простір" одним з переможців визначено Оціум 51. Бібліотека на Русанівці.

Створений на базі старої бібліотеки ім. Є. Кравченка (вул. Ентузіастів, 51/24). Оновлений публічний простір прагне змінити ставлення до бібліотек і створити територію вільного спілкування, стати осередком для спілкування та обміну ідеями та можливостями. Це інклюзивно-привітний простір: тут щомісяця проводять заходи для дітей з інвалідністю та їх родин. Також відбуваються тренінги з соціальної інклюзії, лекції про доступність, інклюзивність, універсальний дизайн, зустрічі театру пенсіонерів. Бібліотека не обмежує відвідувачів: заходити можна з візочками, велосипедами та навіть собаками.

 

Шостий апеляційний адміністративний суд

Суд розташований в будівлі колишнього заводу "Арсенал". Її спеціально облаштовували, аби стала доступною для людей у візках, незрячих та нечуючих, батьків з дітьми, людей похилого віку, іноземців. До центрального входу установи веде пологий пандус, поруч розташована кнопка виклику працівника суду, промаркована яскраво-жовтою табличкою з двомовним написом та дубльована шрифтом Брайля. Біля будівлі - місце для паркування автомобілів осіб з інвалідністю. Всередині для незрячих людей є інформаційні дошки з мнемосхемою. Сходи марковані яскравими смугами, біля дверей – звуковий вказівник, у приміщенні є напрямні тактильні смуги, універсальні санітарні кімнати, ліфт.

 

Національний музей Тараса Шевченка

Будівля облаштована пандусом, ліфтом, універсальною вбиральнею. Проводить інклюзивні екскурсії для людей з інвалідністю. Реалізовує проект "Культурний декрет" - це заняття-екскурсії для батьків з малюками від 0 до 3 років та "Кольоровий музей" - щомісячні заняття для дітей віком 2-4 років та їхніх опікунів (мам, тат, бабусь, дідусів і т.д).

 

Мистецький Арсенал

Має пологий та плаский вхід до брами, пандуси, таблички з шрифтом Брайля, зручні вказівники. Перший поверх Арсеналу повністю пристосований для пересування людей з вадами руху, на візках та батьків з дітьми у візочках. В туалетах встановлені пеленатори, а у вхідній зоні можна скористатись кімнатою для немовлят та безкоштовним прокатом дитячих візочків. 

 

Номінація "Ініціатива".

Friendly People 

Благодійна ініціатива покликана привернути увагу громадськості до потреб дітей з інвалідністю та розпочати рух за створення інклюзивної дитячої інфраструктур. За підтримки благодійників Friendly People вже змогли встановити гойдалки для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату, тактильні панелі для аутистів, тубофони для малечі з вадами слуху та гральні панелі для розвитку дрібної моторики на дитячих майданчиках в Маріїнському парку, Пейзажній алеї та парку Шевченка.

Номінація "Проект"

Благоустрій території виходу зі станції метро "Голосіївська" 

Переможець Громадського бюджету. Головною метою проекту є облаштування двох пішохідних доріжок з ФЕМу через схил, встановлення лав для відпочинку та парканів. Згідно з планом реалізації, в січні 2019 року - створення проектна документація, в квітні 2019 - фактичне виконання робіт.

Номінація "Мій простір"

Кінотеатр "Жовтень"

За дружність до батьків з маленькими дітьми. Регулярно тут проводяться покази "0+: кіно для батьків із малюками". Додатково - приглушені звук (задля комфорту дітей) і світло (можливість пересуватися по залу), два пеленатори у залі, дитячу ігрову зону в залі (великий килим коло екрану, іграшки).

За інформацією: vechirniykiev.com.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux