Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Колегія: про управління житлово-комунальним господарством, нові тарифи та благоустрій зелених зон

Опубліковано 29 липня 2014 року о 18:04
фото

Питанням проведення аналізу ефективності системи управління житлово-комунальним господарством, забезпечення організаційно-технічних заходів, пов’язаних із впровадженням нових тарифів у житлово-комунальній сфері та спрямованих на посилення соцзахисту малозахищених верств населення та про стан благоустрою зелених зон на території Дніпровського району м. Києва було присвячено чергове засідання колегії райдержадміністрації.

Заступник директора комунального підприємства «Керуюча дирекція» Олександр Соломка доповів, що основним джерелом фінансування підприємства є отримання коштів за надання послуг із утримання будинків і споруд на прибудинкових територіях, адже бюджетних коштів не надходило. Існують певні недоліки в роботі житлово-комунальним господарством, однак, з метою збільшення ефективності роботи підприємства, планується: проводити оптимізацію штату та графіку роботи співробітників, припинити або зменшити деякі види робіт, вжити заходів щодо погашення податкової заборгованості.

Під час обговорення начальник Дніпровського районного управління головного управління міністерства надзвичайних ситуацій України Ігор Шилохвост поінформував, що напередодні опалювального сезону слід обов’язково провести ревізію тепло- та електромереж, враховуючи Програму по ефективному енергозбереженню. Адже навантаження на електромережі збільшится в рази, а отже й пожежна небезпека - також.  Зі свого боку, і начальник управління охорони здоров’я Данієль Карабаєв нагадав про першочергове підключення до тепла перших поверхів житлових будівель, де розташовані медичні амбулаторії.

Про забезпечення організаційно-технічних заходів, пов’язаних із впровадженням нових тарифів у житлово-комунальній сфері і спрямованих на посилення соціального захисту малозахищених верств населення розповіла начальник райуправління житлово-комунального господарства Надія Косар. За її словами, процес підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги зачіпає інтереси не лише пересічних громадян, а кожне підприємство галузі. Надія Романівна нагадала, що тарифи на послуги з централізованого постачання гарячої води, застосовуються з 1 липня 2014 року, на послуги з централізованого  опалення з  1 серпня 2014, а з 1 травня 2014 року були підвищенні тарифи на газопостачання. Також вона наголосила, що за опалювання населення буде сплачувати тільки в опалювальний сезон.

За таких умов постає питання щодо спроможності людей оплачувати за підвищеними тарифами. Із цього приводу начальник райуправління праці та соціального захисту населення Олександр Гуцол наголосив, що Урядом передбачено низку заходів щодо посилення соціального захисту населення в умовах зростання тарифів на житлово-комунальні послуги. За його словами відповідними підрозділами управління створюються належні умови для оперативного прийому громадян з питань надання субсидій: створено 2 «гарячі лінії», розміщена вся інформаційна база на сайті райдержадміністрації, враховуються пільгови категорії, Картка киянина тощо.

Звичайно, що з жовтня-листопада очікується нова хвиля звернень на отримання субсидій. Та, як запевнив Олександр Євгенович, робиться все можливе задля коректності призначень. Про догляд за зеленими насадженнями в районі доповів директор Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району Микола Назаренко. За його словами, не дивлячись на недостатню кількість працюючих, недофінансування та інші проблемні питання, зеленбудівці в районі вирощують мільйон квітів, висаджують та приводять до належного стану клумби, газони та розарії.

Про те, як втілюються в життя пілотний проект із благоустрою зелених зон уздовж бульвару Праці та скверу на вулиці Попудренка, який стартував майже два місяці тому, розповів головний спеціаліст відділу контроля за благоустроєм району В’ячеслав Онашко. Зокрема він повідомив, що задля приведення фасаду будинку № 28 по вул. Попудренка до належного естетичного вигляду (нанесення малюнку) проведено зустріч з мешканцями будинку, отримано їх згоду, вирішується питання щодо виконавця робіт. Також було проведено роз’яснювальну бесіду з власником тимчасової торгівельної споруди Ярославом Кучвальським та рекомендовано змінити асортимент товарів (вилучити спиртні напої) по бульвару Праці, №8 та №10. В’ячеслав Онашко також розповів про те, що з метою визначення спеціально відведеного місця для всіх бажаючих наносити графіті, планується провести виїзні наради (зустрічі) з мешканцями прилеглих будинків (ОСН) за участю депутата Київради Олександра Харченка.

Під час обговорення цієї та іншої інформації, було запропоновано оголоcити серед школярів-дніпровчан конкурс дитячого малюнку (графіті) та проектів ландшафтного дизайну з упорядкування зеленої зони, результати якого перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Горбунов запропонував врахувати ініціативній групі пілотного проекту.

Підготовлено у відділі з питань інформаційної політики. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux