Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Колегія: сприяння розвитку підприємництва, промисловості та споживчого ринку, розгляд звернень громадян та організація ліквідації можливих надзвичайних ситуацій

Опубліковано 11 грудня 2018 року о 16:37
фото

11 грудня під головуванням першого заступника керівника району Віктора Сушінця відбулося засідання Колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Порядок денний включав три основних питання до опрацювання. Про стан виконавської дисципліни щодо розгляду звернень громадян у Дніпровській райдержадміністрації у січні – листопаді 2018 року доповіла в. о. начальника відділу роботи із зверненнями громадян райдержадміністрації Ірина Гітун. Вона відзначила, що за 11 місяців поточного року до райдержадміністрації звернулося більше двадцяти тисяч громадян, надіславши 3 786 індивідуальних та колективних звернень (менше кількості звернень за аналогічний період минулого року - 4 658). Найбільша частка питань стосувалась житлово-комунального господарства (69,8 % від загальної кількості  звернень), благоустрою (11,3 %), житлової політики (7,1%) та соціального захисту (6,3 %).

Інформуючи про результати розгляду звернень, Ірина Гітун відзначила, що по 90,6 % звернень - надані роз’яснення,  5,8 % - вирішено позитивно,  3,6 % -  переслано за належністю (відповідно до ст.7 Закону України "Про звернення громадян"). У підсумку, доповідач зазначила, що стан виконавської дисципліни щодо розгляду звернень громадян в цілому знаходиться на задовільному рівні. Структурні підрозділи райдержадміністрації своєчасно готують відповіді на звернення, які не потребують ґрунтовного вивчення та попередні (проміжкові)  на звернення, що потребують додаткового опрацювання (зокрема, в разі проведення ремонтних робіт, комісійних обстежень та направлення запитів до інших органів та установ).

Присутній на засіданні Колегії провідний інспектор управління з питань звернень громадян Київської міськдержадміністрації Юрій Прилипко, долучившись до обговорення цього питання, наголосив на необхідності налагодження більш ефективної комунікації працівників районних комунальних підприємств і, безпосередньо, Житлово-експлуатаційних дільниць з мешканцями району.

Про стан виконання Комплексної київської міської цільової програми сприяння розвитку підприємництва, промисловості та споживчого ринку на 2015 – 2018 роки по Дніпровському району столиці доповідав начальник відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики райдержадміністрації Григорій Лобач. Зазначивши, що Дніпровська райдержадміністрація є співвиконавцем вищезазначеної програми, відзначив структурні підрозділи, які задіяні у виконанні її заходів (відділи з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики, торгівлі та споживчого ринку, оренди майна комунальної власності, з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, Управління (Центр) надання адміністративних послуг).

Доповідач окремо зупинився на основних напрямках реалізації Комплексної київської міської цільової програми сприяння розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2015-2018 роки та позитивних тенденціях, яким сприяло виконання програмних заходів. Зокрема, він зауважив, що збільшується кількість суб’єктів підприємництва платників податків.

Довідково.

Станом на 01.10.2018 у Державній податковій інспекції у Дніпровському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві на обліку перебуває 51,9 тис. суб’єктів, в тому числі 25,0 тис. юридичних осіб і 26,9 тис. фізичних осіб-підприємців. Завдяки господарюючим суб’єктам, зокрема бізнесовим структурам в районі, за 9 місяців поточного року до загального фонду бюджету м. Києва надійшло 1654,3 млн грн. податків і зборів, мобілізованих у Дніпровському районі, що на 309,1 млн грн більше (+23,0%), ніж у відповідному періоді минулого року.

Також особливу увагу Григорій Лобач приділив висвітленню роботи Координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва при голові райдержадміністрації. Проінформував про проведення інформаційних заходів по долученню суб’єктів малого і середнього підприємництва в районі до міської Програми фінансово-кредитної підтримки, що надається у вигляді компенсації відсотків за кредитами.

Довідково.

Наразі тільки 6 юридичних осіб у місті долучились до цієї програми, одне з Дніпровського району – промислове підприємство «Ірком ЕКТ» (виробництво фасувального обладнання, виготовлення лаків, фарб).

Доповідач окремо відзначив, що в рамках реалізації заходів програми з підтримки підприємницької ініціативи громадян активну роботу проводить Дніпровська районна філія Київського міського центру зайнятості.

Наступний блок питань стосувався Реалізації Комплексної київської міської цільової програми сприяння розвитку промисловості на 2015-2018 роки. Григорій Лобач зупинився на основних напрямках виконання програми, зауваживши, що  реалізація відповідних заходів здійснювалась у тісній взаємодії з районною Радою директорів промислового комплексу, установ та організацій, як консультативно-дорадчим органом при голові райдержадміністрації. Він відзначив, що в межах повноважень було розглянуто 45 актуальних питань щодо діяльності підприємств промислового комплексу, наукових установ та інших питань життєдіяльності району.

Довідково.

У Дніпровському районі обліковується 79 суб’єктів господарювання, які здійснюють випуск і реалізацію промислової продукції або замовляють її виробництво. З них 54 підприємства виробляють продукцію на власних або орендованих потужностях і входять в промисловий комплекс району. Питома вага обсягів реалізованої промислової продукції підприємствами району в загальних обсягах по м. Києву  склала 5,5% (шосте місце серед районів).

Також акцентував увагу на проведені заходів по забезпеченню підтримки промислового комплексу у просуванні його продукції на внутрішніх і зовнішніх ринках. Окремо зупинився на невирішених проблемах під час виконання даної програми: мінімізації фіскального навантаження за користування земельними ділянками промисловими підприємствами за визначеними пріоритетами їх діяльності та прийнятті змін до законодавства, нормативних актів щодо преференцій для вітчизняних (місцевих) товаровиробників при здійсненні державних закупівель.

Наприкінці своєї доповіді Григорій Лобач зазначив, що наразі триває робота стосовно затвердження Київрадою нової міської програми сприяння розвитку підприємництва, промисловості та споживчого ринку на 2019-2022 роки. Райдержадміністрація та її відповідні консультативно-дорадчі органи були також залучені до напрацювання проекту даної програми. (Презентація виступу Г. Лобача)

Долучившись до обговорення даного питання, Голова Ради директорів підприємств промислового комплексу, організацій та установ Дніпровського району, директор державного підприємства "НДІ "Еластик" Всеволод Яременко звернув увагу присутніх на деякі проблеми сьогодення. На прикладі очолюваного ним підприємства, яке  розташоване за адресою: вул. Празька, 5, він підняв питання звуження санітарної зони промислових підприємств при житловій забудові, що спричиняє в майбутньому  подальші конфлікти з мешканцями житла.

Співдоповідачем з другого питання виступив начальник відділу торгівлі та споживчого ринку райдержадміністрації Сергій Сергійчук. Доповідаючи  про розвиток сфери роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, відзначив, що в цьому році в районі відкрито 16 продовольчих магазинів, окремо зупинився на питанні організації та проведення ярмарків (продовольчих, сільськогосподарських, соціальних).

Довідково.

За період з 2015 по листопад 2018 року в районі проведено 166 сільськогосподарських ярмарок, в яких взяли участь 19000 представників товаровиробників, фермерських та селянських господарств з різних областей України. За оперативними даними було реалізовано майже 12166 тон продовольчих товарів, сільськогосподарської продукції рослинного та тваринного походження.

Сергій Сергійчук значну увагу приділив питанню удосконалення діяльності підприємств ринкової мережі, відзначивши, що розпочато реконструкцію ринку «Десна» у сучасний торгівельний центр, проведено ремонтні роботи існуючих торговельних конструкцій на ринку «Автозапчастини», надано пакет документів до КМДА для отримання містобудівних умов на  проведення реконструкції торговельного майданчика «Дарниця» тощо.

Також Сергій Сергійчук відмітив, що з метою створення конкурентного середовища, впливу на ціноутворення та підтримки малозахищених категорій громадян, керівникам ринкової мережі рекомендовано забезпечити до 50% торговельних місць у зонах з продажу сільськогосподарської продукції для першочергового надання безпосереднім товаровиробникам та наявність «соціальних» торговельних місць у спеціалізованих зонах ринків.

Довідково.

На сьогодні з 2292 облаштованих на ринках торговельних місць, вільними залишаються понад 550.

Окремо доповідаючи про розвиток сфери побутових послуг, Сергій Сергійчук проінформував про проведення щорічних конкурсів-оглядів об’єктів побуту. Також відзначив, що одним із пріоритетних напрямів діяльності Дніпровської райдержадміністрації є соціальний захист та підтримка малозабезпечених верств населення, в тому числі ветеранів та інвалідів війни. З цією метою проводиться роз’яснювальна робота з керівництвом підприємств побутового обслуговування. В результаті - понад 50 об’єктів побуту щомісячно надають безкоштовні або зі значною знижкою побутові послуги інвалідам війни та збройних сил України, ветеранам України, учасникам АТО, які проживають у Дніпровському районі. (Презентація виступу С. Сергійчука)

Про організацію ліквідації можливих надзвичайних ситуацій та їх наслідків на території  Дніпровського району столиці йшлося у доповіді начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Євгена Герасимова. Значну увагу доповідач приділив об’єктам, небезбечним явищам, особливостям інфраструктури та комунально-енергетичного господарства району, які можуть призвести до виникнення на його території надзвичайної ситуації. Доповідаючи про здійснення заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період, Євген Герасимов зазначив, що створено ланку територіальної підсистеми Дніпровського району м. Києва єдиної державної системи цивільного захисту.

Довідково.

Ланка складається з органів управління та підпорядкованих їм сил цивільного захисту і входить до складу територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту міста Києва. Для координації діяльності Дніпровської райдержадміністрації, суб’єктів господарювання району у сфері цивільного захисту створені та функціонують:

- комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, рішення якої є обов’язковим для виконання підприємствами, установами і організаціями незалежно від форм власності;

- комісія з питань евакуації Дніпровського району міста Києва;

- на об’єктовому рівні – комісії з питань надзвичайних ситуацій суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність відповідно до затверджених в установленому порядку положень про них.

До сил цивільного захисту ланки територіальної підсистеми належать: спеціалізовані служби цивільного захисту району; аварійно-рятувальні служби комунальних підприємств району; об’єктові формування цивільного захисту;  чергові (диспетчерські служби) суб’єктів господарювання; служба оперативного реагування Дніпровської райдержадміністрації; підрозділи (частини) Дніпровського районного управління Головного управління ДСНС України у м. Києві.

У доповіді окремо відзначалось про створення в районі спеціалізованих служб цивільного захисту (Розпорядження Дніпровської райдержадміністрації від 24.05.2017 № 263): служби зв’язку і оповіщення, охорони публічного (громадського) порядку, торгівлі, харчування, санітарної обробки людей і знезараження одягу, транспортного забезпечення, знезараження територій і споруд, захисту рослин та тварин, протипожежна, медична та комунально-технічна служби.

Також Євген Герасимов детально зупинився на алгоритмі дій з реагування органів управління та сил цивільного захисту при виникненні надзвичайної ситуації та її ліквідації. Окремо відмітив, що постійно проводиться підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації керівних кадрів і фахівців у сфері цивільного захисту району. Основною формою такої підготовки є проведення об’єктових навчань та спеціальних об’єктових тренувань з відпрацюванням практичних дій за планом ліквідації аварійної ситуації. Навчання непрацюючого населення організовано та проводиться на консультативних пунктах цивільного захисту, які створені на базі Житлово-експлуатаційних дільниць району.

Окремо в доповіді йшлося про планування та проводення заходів, які спрямовані на попередження виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Завершуючи доповідь, Євген Герасимов відзначив, що на сьогоднішній день стан цивільного захисту району відповідає вимогам Закону України «Кодекс цивільного захисту», органи управління та сили цивільного захисту готові до виконання завдань за призначенням. В той же час, він висловив пропозиції щодо покращення якості підготовки непрацюючого населення району з питань цивільного захисту, необхідності більше приділяти увагу під час планування та проведення навчання в закладах дошкільної і загальної середньої освіти питанням цивільного захисту тощо. (Презентація виступу Є. Герасимова)

Наприкінці виступу кожного з доповідачів відбувалось обговорення по суті питання, в результаті чого були напрацьовані відповідні рішення.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux