Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Колегія: готовність закладів освіти Дніпровського району до нового навчального року, звіт про роботу за 1 півріччя відділу торгівлі та споживчого ринку РДА

Опубліковано 28 серпня 2024 року о 08:19
фото

Учора, 27 серпня, під головуванням в.о. першого заступника голови Дніпровської РДА Олени Шевченко відбулося засідання Колегії Дніпровської райдержадміністрації. На засіданні, участь у якому взяв керівник апарату райдержадміністрації Ігор Ластовецький, обговорювали готовність закладів освіти району до нового навчального року та відзвітували про роботу відділу торгівлі та споживчого ринку за I півріччя.

Начальниця Управління освіти Дніпровської РДА Наталія Іваніна доповіла стосовно готовності закладів освіти Дніпровського району столиці до нового 2024-2025 навчального року. Вона відмітила, що 2 вересня стартує новий навчальний рік. Перший семестр триватиме з 2 вересня до 21 грудня 2024 року; другий – із 13 січня до 30 травня 2025 року.

Третій рік поспіль в умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України усі зусилля управлінців, керівників закладів освіти спрямовані на забезпечення безпечного функціонування закладів освіти, організації освітнього процесу, оновлення змісту освіти, захисту прав здобувачів освіти та педагогічних працівників.

Враховуючи воєнний стан та значне зменшення контингенту дітей дошкільного віку, відбувається оптимізація мережі груп закладів дошкільної освіти відповідно до потреб населення та місткості найпростішого укриття у закладі. Це дає змогу раціонально здійснювати видатки на дошкільну освіту на основі базового фінансового нормативу бюджетної забезпеченості.

Доповідачка підкреслила, що кількість дошкільнят у 2024 році зменшилася на 674 дитини у порівнянні із 2023 роком, що прирівнюється до 3 ЗДО на 220 дітей.

Форми/формат роботи, які обирають заклади для навчання напряму залежить від наявності та місткості укриттів. Враховуючи реалії сьогодення, освітній процес у закладах загальної середньої освіти Дніпровського району у 2024/2025 навчальному році буде організовано за очною, дистанційною та індивідуальною формами навчання (педагогічний патронаж, сімейна (домашня), екстернат).

Прогнозовано у новому навчальному році розпочнуть навчання 35 360 учнів у закладах загальної середньої освіти району.

Збільшується кількість учнів з числа внутрішньо-переміщених осіб. Станом на 15.08.2024 їх кількість становить 2 499 осіб, що на 267 осіб більше показника станом на 30.10.2023 р. (2 232 учні).

На базі 60 закладів освіти Дніпровського району створено 60 Пунктів Незламності, які працюють в цілодобовому режимі і в яких одночасно може перебувати 6 541 особа. Всі Пункти Незламності забезпечені генераторами. У 8-и закладах освіти встановлені генератори потужністю понад 20 КВТ.

Також заклади освіти забезпечені: тепловими гарматами, мобільними зарядними станціями, ручними ліхтарями, електрочайниками, місцями для сидіння (наявні лави (банкетки) та стільці розкладні) тощо.

Засідання Колегії Дніпровської райдержадміністрації продовжилося звітом про роботу відділу торгівлі та споживчого ринку за I півріччя 2024 року. З цього питання поінформувала присутніх начальниця відділу торгівлі та споживчого ринку РДА Наталія Поліщук.

Згідно доповіді, у звітному періоді робота відділу торгівлі та споживчого ринку проводилася за такими основними напрямами:

  • організація районних сільськогосподарських ярмарків;
  • сприяння розвитку сфери торгівлі та побутового обслуговування, організація обслуговування населення на належному рівні;
  • розгляд звернень громадян, виконання контрольних документів з питань, що відносяться до компетенції відділу;
  • організація надання допомоги ЗCУ.

Впродовж I півріччя проведено 26 районних сільськогосподарських ярмарків, в яких взяли участь 1667 представників товаровиробників, фермерських та селянських господарств.

Робочою групою з моніторингу дотримання операторами ринку (суб’єктами господарювання) вимог законодавства проведено моніторинг 116 суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на підприємствах торгівлі, в закладах ресторанного господарства та на сезонних ярмарках району.

Очільниця Дніпровського району нагадала присутнім, що всі Пункти Незламності мають працювати в цілодобовому режимі.

На завершення засідання Колегії в.о. першого заступника голови Дніпровської РДА Олена Шевченко надала відповідні протокольні доручення.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux