Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Колишня вихованка ДЮСШ №16 Ірина Геращенко здобула бронзову нагороду на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Опубліковано 11 червня 2024 року о 09:55
фото

Україна здобула перший в історії подвійний подіум на чемпіонаті Європи з легкої атлетики у жіночих стрибках у висоту. Ірина Геращенко - колишня вихованка Дитячо-юнацької спортивної школи №16 Дніпровського району Києва виборола бронзову нагороду. Ярослава Магучіх, ще одна українська легкоатлетка, здобула "золото" Євро-2024.

Геращенко була близькою від того, щоб продовжити серію виступів поза подіумом на великих міжнародних турнірах. Планку 1.93 метра вона подолала лише з третьої спроби, однак вже на наступній висоті 1.95 стала однією з трьох легкоатлеток, що її подолали, гарантувавши собі медаль.

До медалі чемпіонату Європи з легкої атлетики Геращенко йшла впродовж 10 років. З моменту дебюту на Євро-2014 українська спортсменка лише одного разу проходила до фіналу (у 2022 році стала п'ятою). І ось, на Євро-2024, вперше в кар'єрі стала медалісткою чемпіонату Європи.

Фінал жіночих стрибків у висоту проходив за умов дощу. Стрибунка відзначила, що не любить змагатися у дощ, однак на цей раз виступ за несприятливих погодних умов навпаки став для неї медальним.

"Було максимально складно. Дощ — це взагалі окрема тема, я не люблю стрибати у дощ, у мене це ніколи не виходить. Але я його полюбила. На кваліфікації я літала, а я була наче прибита до доріжки. Але нічого, ми це зробили. Не знаю, як нервували тренерка, чоловік, всі, хто там сидів за лаштунками, камерами, хто дивився, але не міг допомогти. Але ми впоралися, ми це велика команда.

Третя використана спроба на висоті 1.93 м? Як не дивно, але я максимально розслабилася. Розслабилася і думаю, що я це реально можу, неодноразово стрибала цю висоту, треба просто зробити свій стрибок. Не треба робити велосипед, він вже давно придуманий до мене — просто крутити педалі, в моєму випадку це ноги. І я зробила відносно нормальну спробу, ще й у дощ" - розповіла у своєму інтерв'ю Ірина Геращенко.

Також Геращенко відзначила позитивний настрій у фіналі. Легкоатлетка наголошує: саме він допоміг їй поборотися за медаль на Євро.

Легкоатлетка також подякувала за підтримку всім українцям. А також присвятила медаль військовим, що продовжують боронити Україну під час повномасштабного вторгнення росії.

У подальших планах Геращенко — виступ на чемпіонаті України, що є необхідною умовою для участі на Олімпіаді. Перед самими Іграми у Парижі стрибунка не планує великої кількості стартів.

Олена Шевченко, в.о. першого заступника голови Дніпровської РДА, щиро вітає легендарну легкоатлетку, яка прославляє на світовій арені не лише Дніпровський район, а й всю Україну.

"Дуже рада за Ірину. Вона молодець і боєць, що показує вже не вперше. Ця перемога дуже потрібна Україні, дякую за неї, адже вона присвятила її всій армії, всім військовим, всім, хто зараз захищає Україну. Це дуже сильно", - відмітила Олена Володимирівна.

Довідково.

Геращенко вперше в кар'єрі здобула медаль чемпіонату Європи з легкої атлетики на відкритому повітрі. Перед цим вона вигравала "срібло" на Євро-2021 у приміщенні.

Загалом Геращенко — третя українська стрибунка в історії з медаллю Євро у стрибках у висоту. Крім неї це вдавалося Ярославі Магучіх ("золото" у 2022 та 2024 роках) та Олені Холоші ("бронза" у 2012-му).

У сезоні-2024 це третя медаль для Геращенко. Перед цим вона здобувала "срібло" у Досі та "бронзу" у Стокгольмі на етапах Діамантової ліги.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux