Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Кухарі закладів освіти району використовуватимуть професійні ножі та обробні дошки

Опубліковано 19 листопада 2020 року о 08:34
фото

В районі продовжується впровадження та підтримка системи управління безпечності харчових продуктів (СУБХП) за принципами Системи аналізу небезпечних чинників та критичних точок контролю (HACCP).

Тепер кухарі закладів освіти Дніпровського району використовуватимуть професійні ножі та обробні дошки з пластику різного кольору. Вони досить легкі, при цьому міцні і відповідають гігієнічним вимогам.

Простий асоціативний поділ за кольорами описано і затверджено в стандарті HACCP:

Білі - для молочних продуктів.
Зелені - для овочів.
Сині - для морепродуктів.
Жовті - для сирої птиці.
Червоні - для сирого м'яса.

Використання декількох ножів та дощок сприятиме безпечному приготуванню їжі, а саме: запобігатиме поширенню інфекції, виключить контакт сирих і готових продуктів,
запобігатиме змішуванню запахів і смаків різних продуктів.

 За інформацією Управління освіти Дніпровського району


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux