Кухарі закладів освіти району використовуватимуть професійні ножі та обробні дошки


В районі продовжується впровадження та підтримка системи управління безпечності харчових продуктів (СУБХП) за принципами Системи аналізу небезпечних чинників та критичних точок контролю (HACCP).
Тепер кухарі закладів освіти Дніпровського району використовуватимуть професійні ножі та обробні дошки з пластику різного кольору. Вони досить легкі, при цьому міцні і відповідають гігієнічним вимогам.
Простий асоціативний поділ за кольорами описано і затверджено в стандарті HACCP:
Білі - для молочних продуктів.
Зелені - для овочів.
Сині - для морепродуктів.
Жовті - для сирої птиці.
Червоні - для сирого м'яса.
Використання декількох ножів та дощок сприятиме безпечному приготуванню їжі, а саме: запобігатиме поширенню інфекції, виключить контакт сирих і готових продуктів,
запобігатиме змішуванню запахів і смаків різних продуктів.
За інформацією Управління освіти Дніпровського району