Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» ініціював освітній проект для київських школярів

Опубліковано 03 жовтня 2018 року о 10:37
фото

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» (BYHMC) розпочав благодійний інформаційно-просвітницький проект «Ніколи знову». В рамках проекту київські школярі протягом жовтня 2018 року отримають 10 тис. примірників навчальних матеріалів, в яких йдеться про трагедію Бабиного Яру та Голокосту.

Цей освітній проект створено разом з українським виданням «Новое время». Спецвипуск містить спогади свідків трагічних подій війни, історичні факти, інтерв’ю-роздуми видатних особистостей, історії про українських Праведників народів світу, які рятувати євреїв під загрозою власної смерті.

«Просвітницька місія Центру полягає у тому, щоб точно і коректно, але зрозумілою мовою розповісти про трагедію якомога більшій кількості людей, особливо молоді. Перед ними постане багато викликів і ми хочемо, щоб вони зустріли їх підготовленими. Тільки добре знаючи своє минуле, ми будемо спроможні не допустити повторення таких трагедій у майбутньому», — розповіла виконавчий директор BYHMC Яна Барінова.

Перед стартом проекту були проведені консультації зі шкільними психологами та співробітниками науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка. Відповідно до висновків, матеріали призначені для проведення виховних заходів у старших класах.

«Матеріали зазначеного збірника мають велике значення для сучасної молоді і містять моральні та соціальні цінності. Вони можуть слугувати формуванню моральності, патріотизму, віри в свої сили, довіри іншим і мотивувати до високоморальних вчинків», - йдеться у висновку завідувачки науково-методичним центром практичної психології і соціальної роботи інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка О. Хмелєвої-Токарєвої.

Проект було реалізовано за підтримки Департаменту освіти Київської міської державної адміністрації. Перші журнали було передано 27 вересня 2018р. учням природничо-наукового ліцею №145 м. Києва під час проведення тематичної класної години.

Довідково.

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» (BYHMC) – це некомерційна освітня організація, покликана задокументувати та увічнити пам'ять про Голокост, зокрема, про масові розстріли в Бабиному Яру у вересні 1941 року. Виконуючи цю просвітницьку місію, що базується на науковому підході до минулого, Центр сприяє розвитку більш стійкого та демократичного суспільства задля забезпечення мирного життя майбутніх поколінь.

Наглядова Рада зі створення Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр", яка має вагому підтримку мера Києва Віталія Кличка, була сформована лідерами державного, корпоративного та громадського секторів, серед яких: Рабин Яків Дов Блайх, головний рабин Києва та України; Ірина Бокова, генеральний директор ЮНЕСКО (2009 – 2017); Святослав Вакарчук, засновник та вокаліст рок-гурту «Океан Ельзи», громадський діяч, випускник програми Yale World Fellows 2015; Александр Кваснєвський, президент Польщі (1995-2005); Володимир Кличко, колишній чемпіон світу з боксу у важкій вазі, благодійник і громадський діяч; Джо Ліберман, сенатор від штату Коннектикут, США (1989 - 2003); Віктор Пінчук, український бізнесмен та благодійник, засновник групи EastOne і Фонду Віктора Пінчука; Йошка Фішер, міністр закордонних справ і віце-канцлер Німеччини (1998 - 2005); Михайло Фрідман, співзасновник та Голова Наглядової Ради консорціуму Альфа-Груп та LetterOne, благодійник, співзасновник Єврейського конгресу Росії та благодійного фонду Genesis Philanthropy Group; Павел Фукс, голова правління  благодійної організації Фонд пам’яті "Бабин Яр", бізнесмен; Герман Хан, заступник Голови Наглядової Ради BYHMC, співзасновник і член Наглядової ради консорціуму Альфа-Груп та LetterOne, співзасновник і член наглядової ради Єврейського конгресу Росії та благодійного фонду Genesis Philanthropy Group; Натан Щаранський, Голова Наглядової Ради BYHMC, Голова виконавчої ради Єврейського агентства для Ізраїлю (2009-2018).

За інформацією don.kievcity.gov.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux