Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Молодим вченим Дніпровського району вручена премія Київського міського голови

Опубліковано 25 червня 2019 року о 09:22
фото

Нещодавно в колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулась церемонія нагородження премії Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України - міста-героя Києва. Цього року грошову винагороду отримали 100 талановитих молодих киян віком від 14 до 35 років за внесок у розвиток молодіжного руху, наукові та творчі досягнення столиці.

В номінації "наукові досягнення" Дипломами лауреата премії Київського міського голови за високі творчі досягнення нагороджені троє молодих вчених від Дніпровського району.

Пурікова Ольга Геннадіївна - кандидат хімічних наук, працює науковим співробітником лабораторії термостійних полімерів і нанокомпозитів Інституту хімії високомолекулярних сполук НАН України (Харківське шосе, 48).

Пані Ольга має 11 наукових статей, 1 патент, 13 тез відповідей на міжнародних та всеукраїнських конференціях та симпозіумах.

Ольга Пурікова оволоділа методами синтезу та сучасними методами досліджень полімерних систем, проявила себе як дослідник, здатний вирішувати складні завдання полімерної хімії.

За 2018 рік в інституті були розроблені та оптимізовані методи синтезу плівкових матеріалів на основі бензоксазинів та полісульфону, та кремнійвмісних органо-неорганічних систем на основі фторвмісних ароматичних поліетерів. Отримані матеріали мають відмінні механічні та термічні властивості, низькі (в тому числі ультранизькі) значення діелектричної проникності та покращену ударну в’язкість, тому можуть використовуватись на підприємствах міста Києва в машинобудівній та аерокосмічній промисловості, а також в мікро- та наноелектроніці.

Хіменко Олексій Вікторович – кандидат технічних наук, науковий співробітник відділу геотермальної енергетики Інституту відновлюваної енергетики НАН України (вул. Гната Хоткевича, 20А).

Олексій Хіменко займається теоретичними та експериментальними дослідженнями ефективності високотемпературного акумулювання теплоти в електротеплових акумуляторах та низькотемпературного акумулювання теплоти (системи активного і пасивного геліопостачання , системи підземного акумулювання теплоти у верхніх шарах Землі).

За матеріалами наукових досліджень пана Олексія у 2016-2018 рр. опубліковано 4 наукові статті у фахових виданнях, рекомендованих ВАК України, зроблено 5 доповідей на міжнародних науково-практичних конференціях, оформлено 1 патент на корисну модель.

Хіменко О.В. є секретарем Ради молодих вчених Інституту, проявив себе як перспективний молодий вчений, який володіє сучасними методами теоретичних та експериментальних досліджень.

Щокіна Вікторія Андріївна – молодший науковий співробітник відділу сонячної енергетики Інституту відновлюваної енергетики НАН України (вул. Гната Хоткевича, 20А).

Пані Вікторія є головою ради молодих вчених і спеціалістів Інституту, займається проблемами перспективного використання сонячної енергії в сушильних установках, для зменшення електроспоживання в традиційних сушарках та підвищення якості процесу сушіння.

За матеріалами наукових досліджень Вікторії Щокіної опубліковано 10 статей у фахових виданнях, 16 тез доповідей на міжнародних конференціях та 1 патент.

На даний час вона інтенсивно працює над кандидатською дисертацією на тему «Фізико- технічні основи технологій геліосушки вологомістких середовищ».

Щокіна В.А. проявляє себе як креативний і перспективний науковець, достатньо добре володіє сучасними методами досліджень в галузі відновлюваних джерел енергії.

Щиро вітаємо Ольгу, Олексія і Вікторію та бажаємо творчої наснаги, професійного росту, нових відкриттів та їх втілення на славу столиці та України!

Інформацію підготовлено відділом з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики та відділом з питань інформаційної політики 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux