Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

На семінарі обговорили реалізацію енергоефективних заходів за програмою співфінансування (70/30) у будинках ОСББ/ЖБК

Опубліковано 06 лютого 2017 року о 11:35
фото

03 лютого 2017 року в приміщенні Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації відбувся семінар щодо реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках столиці за програмою співфінансування (70/30) у будинках ОСББ/ЖБК.

На семінар були запрошенні голови ОСББ, керівники ЖБК, начальники ЖЕДів, представники комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва», громада району. Також на захід завітали депутати Київради Олесь Маляревич та Віталій Росляков, які закликали присутніх активно приєднуватись до програми, скориставшись вигідним механізмом, який передбачає, що співвласники сплачують лише 30% вартості робіт, а 70% сплачується з бюджету м. Києва.

Розпочав інформаційний захід керівник апарату Дніпровської райдержадміністрації Віктор Сушінець, який оголосив мету зустрічі та запросив присутніх до співпраці. Основними спікерами були:  начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Віра Радченко, радник заступника голови КМДА Олексій Тихонов, представник комунального підприємства «Київжитлоексплуатація» Микола Сандугей, представник Асоціації виробників вікон та фасадів Дарина Скрипник. Спікери розповіли про впровадження механізмів співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках міста Києва. Зокрема йшлося про:

- досвід та перспективи проведення конкурсу проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, а також у кооперативних будинках;

- застосування нового механізму реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках міста Києва, положення про яке затверджено рішенням Київської міської ради від 22.12.2016 № 780/1784;

- запровадження ЕСКО-механізму у багатоквартирних будинках ОСББ та ЖБК;

- інші питання щодо ремонту та енергомодернізації житлового фонду.

До активного обговорення долучались керівники ОСББ та ЖБК. Наприклад, власним досвідом щодо участі у програмі та практичними порадами її реалізації поділилась керівник одного з  ЖБК Дніпровського району Олена Пономарьова. Окрім того, наприкінці заходу всі бажаючі мали змогу особисто поспілкуватись із спікерами, отримати від них відповіді на запитання, обговорити моменти, які їх хвилюють. В цілому зустріч виявилась насиченою корисною інформацією, яка сприятиме створенню комфортних умов проживання у оселях жителів району та втіленню в життя важливих проектів у будинках.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами управління житлово-комунального господарства


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux