Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

НВК №209 "Сузір'я" започаткував Акцію до Дня Соборності України

Опубліковано 22 січня 2021 року о 08:04
фото

Навчально виховний комплекс №209 "Сузір'я" (вул. Березнякiвська, 32)  започаткував Акцію до Дня Соборності України: відео-ланцюг містами України, в яких народилися вчителі закладу.

Вчителі зізнаються у любові до України та українського народу, розповідають про родзинки своєї "малої Батьківщини", діляться цікавими фактами з історії та сьогодення краю тощо.

Ось як, наприклад, про Житомирщину розповідає вчитель білогоії Людмила Лопух: «Я народилася на Житомирщині! Абсолютно не соромлюся свого провінційного походження, а українців вважаю супернацією!

А чи знаєте ви, що кожна третя пачка морозива в Україні – житомирська!

Житомирщина (Ємільчанський район) є батьківщиною відомої української співачки, народної артистки України, Героя України Ніни Матвієнко. Валерій Харчишин – український рок-музикант, лідер гурту «Друга Ріка» – народився у селищі Любар на Житомирщині. Відома українська актриса театру та кіно, громадська діячка, народна артистка України Раїса Недашківська народилася в селі Старі Вороб'ї Малинського району Житомирської області. Актриса знялася більш, ніж в 60 фільмах. Українська письменниця, перекладач, культурний діяч Леся Українка народилась у місті Звягель, нині Новоград-Волинський. У Житомирі народився Сергій Корольов – учений, конструктор і організатор виробництва ракетно-космічної техніки і ракетної зброї, засновник практичної космонавтики.

Митрополит Іларіон, він же Іван Огієнко, – український вчений, митрополит УАПЦ, політичний, громадський і церковний діяч, мовознавець, лексикограф, історик церкви, педагог – народився у Брусилові.

Житомирщина – Батьківщина нашої національної валюти. Саме у Житомирі Центральна Рада прийняла закон про введення грошової одиниці – гривні.

Історико-культурний комплекс «Замок Радомисль» (м. Радомишль) – єдиний в Європі Музей української домашньої ікони. Паперова фабрика у Радомишлі колись займалась виготовленням паперу для Києво-Печерської лаври.

У Коростені знаходяться купальні княгині Ольги площею близько 100м², які мають статус пам’ятки природи та історії.

У селищі Дениші знаходиться славнозвісний скельний район, відомий як «Скеледром». Це місце – прямовисна стіна гранітного каньйону р. Тетерів, що височіє над берегом на 25 м і є одним з найзручніших місць в Україні для скелелазіння.

У 1850 році в Бердичеві, в костьолі св. Варвари, видатний французький письменник Оноре де Бальзак взяв шлюб з Евеліною Ганською, поміщицею із с. Верхівні (нині Ружинський район).

Родове помістя мандрівника та етнографа Миколи Миклухо-Маклая розташоване у місті Малин. Спочатку він був двоповерховим, потім добудували поверх та вежу, яка була зруйнована в роки Другої світової. А Малинська фабрика виробляє банкнотний папір для всього континенту. Подібних підприємств лише 50 у світі.

У Коростені знаходиться «Скеля» – унікальний музейний комплекс, розташований в підземеллях колишнього командного пункту Коростенського укріпрайону.

Бердичеві знаходиться Монастир Босих Кармелітів, історичний комплекс заснований в 1630 році. Протягом століть це одне з найважливіших місць релігійного богослужіння, науки і культури на українських землях в XVII і XVIII ст.

Через Житомирщину проходить найстаріший та найдовший торговий шлях –«Королівський шлях». Він об’єднує 8 європейських країн та існує вже понад 2 тис. років».

 Слава Україні - соборній та неподільній!

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux