Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Обговорили питання створення в районі відділення паліативного догляду

Опубліковано 06 грудня 2017 року о 16:05
фото

Сьогодні в приміщенні Дніпровської райдержадміністрації відбувся Круглий стіл. Під головуванням заступника голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Алли Загородньої учасники заходу обговорювали питання відкриття у 2018 році відділення паліативного догляду при Територіальному центрі соціального обслуговування Дніпровського району м.Києва. Участь у Круглому столі брали начальник районного управління праці та соціального захисту населення Олександра Соя, заступники начальника районного управління охорони здоров’я Ольга Гуменюк та Михайло Гринжук, директор Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району Людмила Рудковська, заступник юридичного відділу Дніпровської РДА Володимир Чорний та керівник Дніпровської районної організації товариства «Червоний Хрест» Анна Єременко.

Учасники Круглого столу обговорили ситуацію, яка склалась сьогодні в районі в розрізі цього питання. Так за інформацією представників управління охорони здоров’я наразі в районі налічується більше 800 осіб, які потребують паліативної допомоги, з них 40 осіб – потребують щоденної медичної та соціальної допомоги. За інформацією Людмили Рудковської на сьогоднішній день в Територіальному центрі на обліку знаходиться 93 громадянина, які потребують постійної сторонньої допомоги. Це люди з V групою рухової активності (лежачі хворі), які повинні отримувати соціальні послуги вдома  5 разів на тиждень. Кожен з учасників проінформував про роботу, яка сьогодні вже проводиться в районі з метою покращення якості життя пацієнтів та їхніх сімей, які зіткнулися з проблемами смертельного захворювання. Надалі учасники  заходу перейшли до обговорення подальшої співпраці, напрацювання спільних дій та механізмів втілення у життя спільної інноваційної послуги.

Результатом засідання Круглого столу стала низка напрацьованих рішень задля подальшого створення відділення паліативного догляду при районному Терцентрі, а саме: першочергове визначення критеріїв відбору осіб, які потребують  паліативного догляду; подальше створення на основі цих критеріїв та стандартів переліку осіб вищезазначеної категорії, який буде оперативно оновлюватись; розробка проектів Розпорядження про створення відділення паліативного догляду при Територіальному центрі соціального обслуговування Дніпровського району м. Києва та внесення змін до Положення районного Терцентру тощо. Також учасники заходу домовились про проведення наступної робочої зустрічі задля оперативної роботи з відповідними напрацюваннями у цьому питанні.

Довідково.

Паліативна допомога – це підхід, що дозволяє поліпшити якість життя пацієнтів та їхніх сімей, які зіткнулися з проблемами смертельного захворювання, шляхом запобігання і полегшення страждань завдяки ранньому виявленню, ретельній оцінці й лікування болю та інших фізичних симптомів, а також наданню психосоціальної і духовної підтримки . Цілі і завдання паліативної допомоги:

  • Полегшити симптоми важкої хвороби, в першу чергу — адекватне знеболення;
  • Психологічно підтримувати хворого та родичів, які доглядають за ним;
  • Допомогти набути ставлення до смерті як до природного етапу життя людини;
  • Задовольняти духовні потреби хворого та його близьких;
  • Вирішувати соціальні та юридичні, етичні питання, що виникають у зв'язку з тяжкою хворобою та наближенням смерті людини

Нормативно-правова база надання паліативної допомоги:

1.Наказ Міністерства соціальної політики України від 29.01.2016 №58 «Про затвердження Державного стандарту паліативного догляду».

2.Наказ Департаменту соціальної політики від 20.11.2017 №350 «Про організаційні заходи щодо взаємодії закладів охорони здоров’я та соціального захисту територіальної громади міста Києва при наданні паліативної допомоги».

3.Наказ Департаменту охорони здоров’я від 20.11.2017 №716 «Про організаційні заходи щодо взаємодії закладів охорони здоров’я та соціального захисту територіальної громади міста Києва при наданні паліативної допомоги.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району м.Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux