Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Органи самоорганізації населення бажають щільнішої співпраці з владою

Опубліковано 30 березня 2015 року о 15:53
фото

27 березня під головуванням очільника Дніпровської районної державної адміністрації Ярослава Горбунова відбулося чергове – щомісячне засідання Ради з питань сприяння діяльності органів самоорганізації населення (ОСН).

Від райдержадміністрації у роботі Ради також узяли участь начальник управління житлово-комунального господарства Надія Косар, начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Наталія Черевко, начальник відділу торгівлі та споживчого ринку Сергій Сергійчук, директор КП «Керуюча дирекція Дніпровського району в м. Києві» Сергій Новік.

Районну мережу органів самоорганізації населення представляли керівники наступних ОСНів: «Комітет мікрорайону «Березняки – Тельбін» - Валерій Гуманенко, «Комітет мікрорайону «Русанівка» - Андрій Нестєрков і його заступник Олександр Чунаєв, «Комітет мікрорайону «Микільська Слобідка» -  Зінаїда Кравченко, «Комітет мікрорайону «Воскресенка» - Юлія Прус, «Комітет мікрорайону «Дніпровець» - В’ячеслав Себба, голова будинкового комітету «Бульвар Праці, 5» - Валентина Корабельська.

Радою з питань сприяння діяльності органів самоорганізації населення у Дніпровському районі було розглянуто та обговорено низку актуальних питань.

Спершу, Наталія Черевко доповіла про започатковану в нашому районі, за ініціативи відомого громадського діяча Едуарда Багірова, практику проведення виїзних прийомів громадян за місцем їхнього проживання розширеного складу комісією за участі керівників структурних підрозділів РДА, правоохоронних органів і правознавців – «Діалог народу з владою».

Поки такі виїзні прийоми відбулися у мікрорайонах «Русанівка», «Березняки» та «ДВРЗ» і відкарбувалися розмаїттям вражень. Так, Андрій Нестєрков назвав їх профанацією, якщо на них не збиратимуться всі запрошувані посадові та громадські особи. Поки ж цього домогтися не вдалося.

Валерій Гуманенко висловив власну точку зору: краще б якнайчастіше проводити розширені зустрічі керівництва району та безпосередньо ОСНів, де можна було б, так би мовити, звірити годинники – отримати актуальну й оперативну інформацію, обмінятися думками та пропозиціями.

Зрештою, за переконанням Ярослава Горбунова, варто продовжити впровадження програми «Діалог народу з владою» впродовж квітня-травня місяців, після чого в червні підбити підсумки в розрізі: таки варто чи не варто?

Найближчими ж такі прийоми громадян у наших мікрорайонах стануться 30 квітня, про що повідомлятиметься додатково.

З другого питання – «Про організацію в місті Києві сезонної торгівлі у 2015 році» - доповідав начальник відділу торгівлі та споживчого ринку Сергій Сергійчук. Він повідомив, що цього року міська влада твердо вирішила взяти це питання під власний контроль й уніфікувати вимоги до всіх учасників процесу.

Мова про те, що курувати сезонну вуличну торгівлю – морозивом, прохолодними напоями, фруктами, печивом, шоколадом і тому подібним – буде єдине комунальне підприємство міського підпорядкування, й кожний різновид асортименту позначатиметься відповідним кольором і розміром торгівельної палатки.

Всі інші – палатки не встановленого зразка та дозволеного асортименту товарів, вважатимуться незаконними й демонтуватимуться відповідними міськими службами. До речі, оскільки пиво невдовзі стане підакцизним товаром, торгувати ним із вуличних палаток буде заборонено.

Наразі триває погодження місць облаштування таких точок сезонної торгівлі, які за пропозицією районних влад потраплять до загальноміської сезонної торгівельної мапи. Тож керівники ОСНів зажадали від влади Дніпровського району долучитися до цього процесу: мовляв, нам якнайкраще відомо, де що доречно, а де – ні. Це прохання сприйняте з розумінням.

Те саме прозвучало й щодо третього питання порядку денного Ради сприяння діяльності ОСНів – на виконання рішення Київської міської ради №372/372 від 13.11.2014 р. «Про затвердження Положення про здійснення органами самоорганізації населення контролю за якістю проведення ремонтів у житлових будинках, переданих до сфери управління районних у місті Києві державних адміністрацій».

За роз’ясненням начальника управління житлово-комунального господарства Надії Косар, ОСНи тепер мають повноваження контролювати процес ремонтів будинків від стадії розробки списку таких і кошторисів робіт, до прийняття актів виконаних робіт. Наші ОСНи до цього виказали палку зацікавленість, тож невдовзі, спільно з КП «Керуюча дирекція» на чолі з Сергієм Новіком, так би мовити, повноправно входитимуть у процес.

Наостанок, голова Дніпровської районної державної адміністрації Ярослав Горбунов попрохав керівників наших органів самоорганізації населення у сприянні проведенню на територіях не комунальних – підвідомчих приватним інвестиційним організаціям, ОСББ і ЖБК – заходів із благоустрою їхніх територій, аби весь район успішно пройшов атестацію контрольною міською комісією.

Справа навіть не в атестації якоїсь комісії – люди хочуть і мають право жити в нормальних умовах, що і в них викликатимуть бажання поводитися з чемністю до нашого спільного київського довкілля. Спільному ж устремлінню – спільні зусилля.

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux