Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

ОСНівці контролюватимуть якість виконання ремонтних робіт

Опубліковано 08 червня 2015 року о 17:18
фото

Про залучення представників ОСНів до контролю за виконанням робіт з капітального ремонту житлового фонду в Дніпровському районі та уточнення плану поточного демонтажу малих архітектурних форм йшлося на засіданні Ради з питань сприяння діяльності органів самоорганізації населення при Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації. Участь у заході взяли очільник району Ярослав Горбунов, голови ОСНів та будинкових комітетів, начальник управління жилого-комунального господарства та архітектури Н. Косар, в.о. начальника відділу контролю за благоустроєм району О. Побочний, заступник директора КП по УЗН району Л. Крікун, заступник директора КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» В. Столяр, начальник ЖРЕУ №407 О. Восколович тощо.

Як поінформувала присутніх начальник управління жилого-комунального господарства та архітектури Н. Косар, нині на капремонт визначених будинків для району виділено 10,5 млн гривень. Серед адресних об’єктів – ремонт даху будинку №2 на вул. Бучми та роботи в будинку №16 на вул. Березняківській. Проведення ремонтів саме за ціма адресами викликало неабиякий інтерес та купу питань у співголови ради В. Гуманенка, керівників будинкового комітету «Вулиця Амвросія Бучми, 2» І. Володіної та В. Власенка. Зокрема активістів турбує відсутність співпраці з будівельниками щодо практичних питань із контролю за якістю виконання адресних ремонтних робіт, зокрема даху будинку №2 на вул. Бучми. ОСНівці, зокрема, скаржаться на те, що не відчувають себе долученими до процесу контролю над роботами – у них немає відповідних документів щодо кошторису робіт і невизначена система доступу до ремонтного майданчику. За словами керівників ОСНІв «Комітет мікрорайону «Березняки-Тельбін» Валерія Гуманенка та «Комітет мікрорайону «Русанівка» Андрія Нестєркова вони прагнуть відчувати себе долученими до контролю проведення капремонту на всіх об’єктах.

Також громадські активісти висловилися за те, аби процес демонтажу МАФів проходив більш організовано і так, аби іншим бажаючим поза законом встановити кіоск, стало чітко зрозуміло – це даремна справа. Для цього вони також пропонують тіснішу координацію в співпраці і навіть нові адреси демонтажу. У відповідь голова райдержадміністрації Я. Горбунов зазначив, що вони можуть подавати свої пропозиції до плану демонтажу навіть у довільній формі і такі документи будуть розглянуті. Чимало виступаючих висловлювали нарікання на діяльність працівників міліції, які, мовляв, не допомагають у справі демонтажу. Домовились провести з ними зустріч, аби налагодити співпрацю.

Під час засідання було вирішено із заступником директора КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» В. Столяром про те, що він надасть необхідні документи з переліком підрядників, дат початку ремонтних робіт, дефектні акти тощо. Відповідаючи на запитання Олександра Чунаєва (ОСН «Комітет мікрорайону «Русанівка») про те, чи будуть демонтовані МАФи і в цьому мікрорайоні (адже, за словами Олександра Едуардовича їхня кількість не зменшується і тривалий час дорівнює 70 кіоскам) голова райдержадміністрації Ярослав Горбунов повідомив про те, що в плані демонтажу є й МАФи на Русанівці.

Очільник району Ярослав Горбунов прямо на засіданні дав відділу торгівлі протокольне доручення перевірити, наскільки відповідає санітарно-гігієнічним нормам стан торгівлі, зокрема тістечками тощо, у спеціалізованих кіосках на вулиці Луначарського – такою швидкою була його реакція на інформацію від керівника ОСН «Комітет мікрорайону «Микільська Слобідка» Зінаїди Кравченко щодо наявності порушень зі зберігання цих виробів.

Під час засідання Ради з питань сприяння діяльності органів самоорганізації населення при Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації обговорили й цілу низку інших питань.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux