Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Перевірено готовність до пляжного сезону комунальних пляжів «Веселка», «Венеція» та «Дитячий»

Опубліковано 16 червня 2017 року о 20:29
фото

16 червня мер Києва Віталій Кличко провів інспекцію роботи та стану готовності до пляжного сезону комунальних пляжів «Веселка», «Венеція» та «Дитячий», в якій брала участь заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Алла Загородня.

«Багато киян приходять на пляж, щоб відпочити. І кожен повинен бути впевнений, що на столичних пляжах комфортно, чисто і безпечно», – сказав Віталій Кличко. Він наголосив, що дуже важливою є чистота піску на пляжах і для прибирання місто закупило 4 сучасні машини для очищення піску, які просіюють пісок та збирають сміття.

Окрім того, додав мер столиці, значна увага приділяється безпеці на воді. Віталій Кличко нагадав, що нині на столичних пляжах працюють 120 рятувальників, встановлені рятувальні вишки, медпункти. Мер Києва поспілкувався з рятувальниками, які продемонстрували йому сучасне рятувальне обладнання.

На пляжі «Венеція» Віталій Кличко також взяв участь у запуску роботи Лайфсейвінг клубу – першого в Україні громадського ресурсного центру для популяризації та підтримки волонтерського лайфсейвінг руху. Мета центру – впровадження сучасних сервісів безпеки та передача досвіду волонтерам, зацікавленим у створенні безпечного, орієнтованого на здоровий спосіб життя, громадського простору на пляжах столиці. Центр стане офісом київських лайфсейверів і дасть можливість проводити тренінги, семінари, лекції за участю міжнародних експертів рятувальної справи та професійних лайфгардів. Підготовку тут проходять і діти, які продемонстрували Віталію Кличку свої вміння.

На пляжі «Дитячому» сьогодні підняли «Блакитний прапор», присутність якого говорить про те, що пляж відповідає критеріям якості води та безпеки за міжнародними нормами.

«Нині комунальні пляжі виглядають зовсім по-іншому, ніж декілька років тому. І ми працюємо над тим, щоб підвищити комфорт і вигляд столичних комунальних пляжів», – підкреслив Віталій Кличко. Мер Києва також підкреслив, що загалом на пляжах облаштований 21 рятувальний пост, придбано 4 модульні туалети, відремонтовано 9 вбиралень, встановлено 11 дитячих майданчиків, 39 душових, 47 питних фонтанів, облаштовано 8 велосипедних парковок.

Він також зазначив, що завдання столичної влади – забезпечити  відпочинок на пляжах якісним сервісом, у тому числі й для людей із особливими потребами.  «Цього року ми закупили 5 крісел-амфібій, які пристосовані для маломобільних киян», – сказав Віталій Кличко.

Довідково:

Три столичних пляжі вперше отримали відзнаку «Блакитний прапор». Зокрема, відзнаку отримали пляж «Дитячий», «Золотий» та «Пуща-Водиця». Рішення ухвалює незалежне міжнародне журі щодо відповідності пляжів 33-ом критеріям, що стосуються екологічної освіти та інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки і послуг тощо. Такий екологічний сертифікат видається пляжам Європи, Карибських островів, а також – Нової Зеландії, Канади, Африки. В Україні такі сертифікати отримали 10 пляжів, із яких 3 – саме в столиці.

За інформацією: kievcity.gov.ua

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux