Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Підписано Домовленість щодо регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні

Опубліковано 27 жовтня 2017 року о 12:03
фото

Інформуємо, що за результатами переговорів 10 жовтня 2017 року керівниками Сторін Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні підписано Домовленість.

 Відповідно до Домовленості Сторони дійшли згоди внести зміни до пункту 2.4, якими передбачено, що у 2017 році на підприємствах, в організаціях небюджетної сфери всіх форм власності тарифна ставка робітника І розряду встановлюється у розмірі визначеному відповідною галузевою, територіальною угодою, колективним договором, а для галузей, в яких не укладено галузеві угоди або положення укладених угод (згідно з реєстром, розміщеним на сайті Міністерства соціальної політики) не регулюють розмір тарифної ставки робітника І розряду, – на рівні, що не менше як на 10 % перевищує визначений Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» прожитковий мінімум для працездатної особи.

Підписана Домовленість є невід’ємним додатком до Генеральної угоди.  

ДОМОВЛЕНІСТЬ керівників сторони органів виконавчої влади, профспілкової сторони та сторони   роботодавців Генеральної угоди про регулювання основаних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні, укладеної на 2016-2017 роки

 м. Київ                                                                                                                      10 жовтня 2017 року

 З метою виконання в повному обсязі пункту 2.4. Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні, укладеної на 2016-2017 роки (далі - Генеральна угода), за результатами проведених переговорів та консультацій сторони дійшли згоди:

1. Внести до п.2.4. Генеральної угоди зміни, виклавши його в такій редакції:

«2.4. У 2017 році на підприємствах, в організаціях небюджетної сфери всіх форм власності тарифна ставка робітника І розряду встановлюється у розмірі:

-  визначеному відповідною галузевою, територіальною угодою, колективним договором;

-   для галузей, в яких не укладено галузеві угоди або положення укладених угод (згідно з реєстром, розміщеним на сайті Міністерства соціальної політики) не регулюють розмір тарифної ставки робітника І розряду, - на рівні, що не менше як на 10% перевищує визначений Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» прожитковий мінімум для працездатної особи».

2.  Продовжити консультації, переговори щодо внесення змін до тексту Генеральної угоди з метою актуалізації її положень.

3. Рекомендувати сторонам соціального діалогу на галузевому та локальному рівнях забезпечити виконання п. 2.4. Генеральної угоди з урахуванням внесених цією домовленістю змін.

 4. Опублікувати домовленість у газетах «Урядовий кур’єр», «Профспілкові вісті», інших засобах масової інформації та розмістити на офіційних веб-сайтах суб’єктів Сторін.

 5. Ця домовленість є невід’ємним додатком до Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні, укладеної на 2016-2017 роки та набирає чинності з 1 листопада 2017 року.

Цю Домовленість підписано від сторони виконавчої влади, від сторони роботодавців та від профспілкової сторони.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної в місті КИєві державної адміністрації


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux