Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Плідна зустріч із керівництвом заводу «Магістраль»

Опубліковано 07 серпня 2014 року о 16:18
фото

Голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Анатолій Долинний ознайомився з діяльністю ТОВ «Київський механічний завод «Магістраль» ім. М. П. Шульгіна та провів робочу зустріч із його керівництвом.  В обговоренні нагального напередодні зимового сезону питання щодо забезпечення комунальних підприємств району снігоочищувальною, авторемонтною технікою, універсальним навісним обладнанням для утримання доріг взяли участь заступник начальника КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них» Микола Вергун, директор КП по утриманню зелених насаджень Микола Назаренко та директор КП «Керуюча дирекція» Сергій Новік.

Після огляду виробничих цехів, де генеральний директор підприємства Микола Курченко та головний конструктор Анатолій Безручко ознайомили гостей із технологічними процесами ремонту й виробництва машин для дорожніх та комунальних господарств, Анатолій Долинний запропонував вибрати техніку, яка потрібна комунальникам по напрямках (ямковий ремонт, косарки, обладнання для приготування сольового розчину тощо), аби задовольнити потреби для роботи в осінньо-зимовий період. Очільник району запропонував налагодити систему розрахунків за отриману техніку, стабілізувати сервісні відносини з заводом, сприяти створенню фахівцями з профільних закладів освіти програмного продукту задля роботи техніки в автономному режимі. Анатолій Долинний зазначив: просування на європейські ринки потребує нетрадиційних інноваційних підходів, зокрема й використання досвіду країн ЄС у виготовленні та експлуатації електропровідної дорожньої техніки тощо.

За словами керівника підприємства, на сьогоднішній день традиційною продукцією заводу є машини та обладнання для ремонту та упорядкування автомобільних доріг (машини «Ремонтер», фреза моделі 9901, віброплита ручна, фрезерно-роторний снігоочищувач тощо). Микола Курченко розповів про виготовлення навісного обладнання (відвалів і щіток на трактори МТЗ-80), головне призначення якого – ямковий ремонт асфальтобетонного покриття на дорогах, про різні види навісних косарок, у т.ч. із маніпулятором.

За словами Миколи Олександровича, всі презентовані механізми значно дешевші за аналоги, які виробляються в Німеччині, Швеції, Фінляндії чи Італії. До того ж ремонт та технічне обслуговування проводиться фахівцями заводу в стислі терміни за конкурентними цінами.

Головний конструктор заводу Анатолій Безручко продемонстрував маневрені можливості малогабаритної машини на радіоуправлінні для робіт у стислих умовах експлуатації «Рокарт - УЄС-27», яка працює на дизельному пальному. Анатолій Петрович підкреслив, що її призначення замінити або підвищити продуктивність працівників, зайнятих прибиранням території дворів, тротуарів, паркових алей, автостоянок та інших місць від снігу, льоду (взимку) та від піску, листя, скошеної трави на газонах і в скверах тощо. За його словами відносно висока продуктивність цієї спецтехніки поліпшить якість утримання території району та значно знизить кількість працівників в комунальній сфері. А невелика вартість дає можливість її придбати вже сьогодні.

На ці слова відгукнувся керівник КП по УЗН Микола Назаренко, який зауважив, що плідно співпрацює із заводчанами та подякував за техніку, яка вже працює на вулицях Дніпровського району. Адже, за його словами, без машин заводу «Магістраль» не здійснюється жодне забезпечення робіт із благоустрою. А директор КП «Керуюча дирекція» Сергій Новік обговорив із керівником підприємства можливість закупівлі деяких механізмів, що дадуть комунальникам змогу підтримати на якісному рівні «зовнішній вигляд» нашого району.

Довідково:

ТОВ КМЗ «Магістраль» ім. М. П. Шульгіна має більш як півстолітній досвід роботи зі створення дорожньої та комунальної техніки. Фахівцями заводу створено понад 250 видів такої техніки. Значна її частина використовується не лише в господарствах України, а й далеко за її межами.

Серед машин і механізмів близько 12 видів призначені для обслуговування доріг, тротуарів та міжквартальних проїздів у зимовий період. Завод розробив і виготовляє розподілювач РП-1300 для розсипання солі та інших протиожеледних матеріалів на тротуарах і міжквартальних проїздах. Це запобігає появі голольоду та ущільненого снігу в проблемних місцях і, як наслідок, різко знижує травматизм.

Також завод виготовляє навісне обладнання: відвали й щітки на трактори МТЗ-80 і Т-25 (ХТЗ-25), відвали на трактор Т-150 та на автомобілі МАЗ, КРАЗ. На випадок утворення голольоду чи пагорбів ущільненого снігу, успішно використовується фреза навісна на трактор МТЗ-80, основне призначення якої – ямковий ремонт асфальтобетонного покриття на дорогах та в інших місцях. Для утримання територій у літній період заводом виготовляється низка навісних газонокосарок до різних тракторів, механізми для ремонту асфальтового покриття та інше обладнання.

Підготовлено у відділі з питань інформаційної політики за інформацією  відділу з питань промисловості, півдприємництва та регуляторної політики. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux