Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Представники Скаутського об’єднання «Оріяна» передали «Світло Миру» до Дніпровського району

Опубліковано 18 грудня 2019 року о 15:19
фото

Сьогодні у приміщенні Дніпровської райдержадміністрації (б-р Праці, 1/1) відбулась церемонія «Передача Світла з Вифлеєму». Скаути Скаутського об’єднання «Оріяна» передали «Світло Миру» представнику духовенства району отцю Павлу, діючому капелану Збройних Сил України та колективу Дніпровської райдержадміністрації. Адже щороку перед Різдвом пластуни по всій Україні поширюють символ миру, любові та єдності - Вифлеємський вогонь миру.

У заході взяли участь Петро Онофрійчук, очільник Дніпровського району, його заступники Віктор Сушінець та Алла Загородня, працівники Дніпровської райдержадміністрації.

Представники Скаутського об’єднання коротко розповіли про започаткування традиції передачі «Світла Миру». Вони зазначили, що із самого початку акція планувалася для того, щоб донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом - у лікарнях, сиротинцях тощо, а також тим, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час.

Отець Павло пояснив присутнім символічне значення Вифлеємського вогню та пообіцяв під час поїздки на Схід держави передати "Вогонь Миру" нашим військовим, які знаходяться в зоні проведення операції об'єднаних сил.

Учасники заходу запалили від «Світла з Вифлеєму» свічки та лампадки, щоб освітити свої домівки світлом добра, миру та надії.

На завершення зустрічі Алла Загородня повідомила присутнім, що 17 грудня Верховна Рада України ухвалила Закон України “Про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху”. Згідно з документом, Пластовий напрямок визнається одним з основних у позашкільній освіті. Також Законом передбачена матеріальна, фінансова, інформаційна, консультаційна підтримка діяльності пластових, скаутських громадських об’єднань органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Довідково.

16 грудня учасники українського "Пласту" привезли до України Вифлеємський вогонь миру.

Вифлеємський Вогонь Миру постійно горить у Вифлеємі, на місці народження Ісуса Христа. Не слід плутати його з Єрусалимським вогнем, що запалюється на Великдень. Цей вогонь є спомином про прихід на землю Ісуса Христа, котрий є символом любові та миру, визволенням від гріхів. Він визволяє людей з розпачу і дає силу, сподівання та надію.

Акція започаткована у 1988 році Австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц як благодійний вчинок - донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, котрі святкують Різдво поза домом - у лікарнях, сиротинцях тощо. Того ж року ініціатива була підхоплена скаутами Відня.

До Європи Вогонь з Вифлеєма наприкінці листопада привозять літаком у спеціальному контейнері австрійські скаути, а вже від Відня він мандрує всією Європою, так званою «скаутською естафетою». Від Австрії, через Словаччину та Польщу, у середині грудня Вогонь потрапляє і в Україну, де ним опікується найбільша скаутська організація України - Пласт.

Вогнем з Вифлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану - до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю або гасити раз запалену від Вогню свічку та знову її запалювати - за твердженням священиків, від цього святість Вогню не втрачається.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux