Продовольча безпека - пріоритет наукових досліджень інституту продовольчих ресурсів НААН
Актуальні питання забезпечення продовольчої безпеки обговорювалися 31 травня в Інституті продовольчих ресурсів за участі президента Національної академії аграрних наук України Гадзала Я.М., т.в.о. голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Бабія П.М., директорів Інституту захисту рослин НААН Борзих О.І., Інституту садівництва НААН Гринника І.В., ТОВ «Агрофірма «КОЛОС» Центило Л.В., завідувачів структурних підрозділів та науковців інституту.
В ході зустрічі відбулося ознайомлення із структурою інституту, напрямками роботи відділів та лабораторій. Особлива увага приділена вирішенню актуальних питань, що сприятимуть ефективному функціонуванню наукової установи. Особливо відмічено, що в складних умовах воєнного стану колективом інституту виконується програма наукових досліджень, проводяться власними силами ремонтні роботи, закуповуються матеріали та обладнання за рахунок коштів спонсорської допомоги.
Директор Інституту продовольчих ресурсів НААН, д.с.-г.н., професор, академік НААН Ільдус Ібатуллович Ібатуллін у виступі відзначив, що питання продовольчої безпеки має важливе значення для держави, потребує особливої уваги, зважаючи на умови воєнного стану, і є головним пріоритетом наукових досліджень інституту. Всесвітня продовольча організація ООН визначає продовольчу безпеку як стан, коли всі люди в будь-який час мають фізичний, соціальний та економічний доступ до достатньої кількості, безпечної і поживної їжі, яка відповідає їхнім дієтичним потребам та харчовим перевагам для активного і здорового життя. Співробітники інституту продовжують наполегливо працювати над вирішенням широкого кола питань, пов’язаних із забезпеченням повноцінного здорового харчування населення відповідно до програми наукових досліджень.
Т.в.о голови Дніпровської райдержадміністрації Бабій П.М та президент Національної академії аграрних наук України Гадзало Я.М. наголосили на важливості забезпечення населення якісними харчовими продуктами та розвитку галузей харчової і переборної промисловості, зокрема, для створення додаткової доданої вартості, підприємництва, створення нових робочих місць та зростання податкових надходжень до бюджетів. Побажали колективу інституту подальших успіхів у роботі.