Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Проведення медичної реабілітації за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Опубліковано 09 листопада 2015 року о 15:08

З 01 січня 2015 року Закон України від 23.09.1999 №1105-XIV "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" було викладено в новій редакції як Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Згідно з пунктом 4 статті 20 вказаного Закону, за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності надається лише одна  соціальна послуга - оплата  лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм.

Особливість реабілітаційного лікування полягає у тому, що хворий направляється відбірковою комісією закладу охорони здоров’я безпосередньо зі стаціонару лікувального закладу, оскільки медична реабілітація є одним із етапів стаціонарного лікування. 

За рахунок коштів Фонду здійснюється забезпечення путівками на відновлювальне лікування лише тих осіб, які відповідно до законодавства є застрахованими особами (працюючими), за наявності медичних показань.

При цьому, путівки до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів видаються лікувально-профілактичним закладом застрахованій особі, дитині або двом  дітям у супроводі  одного  із  застрахованих  батьків  або застрахованої  особи,  яка їх замінює (опікунові,  піклувальнику) безкоштовно, на підставі:

- висновку відбіркової комісії лікувального закладу, у якому вона перебуває на стаціонарному лікуванні;

- довідки страхувальника, яка заповнюється за основним місцем роботи (незалежно від місця його реєстрації на території України) та дійсна протягом 1 місяця.  

Форма довідки визначена Додатком 4 до Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду від 25.02.2009 № 12.

Довідка складається з двох частин:

- верхньої частини, яку заповнює підприємство (організація, установа) або фізична особа – суб’єкт підприємницької діяльності чи добровільно застрахована особа;

- нижньої частини, яку заповнює робочий орган відділення Фонду, за місцем обліку підприємства як страхувальника.

Будьте уважні при заповненні довідки! У довідці повинні заповнюватись усі передбачені формою графи, вказуватись назви без скорочень, у тому числі 12-значний номер страхувальника з Єдиного реєстру страхувальників Фонду, повна назва робочого органу відділення Фонду. Не будуть завірятись довідки, у яких нерозбірливо поставлена печатка.

Довідка повинна бути підписана керівником, головним бухгалтером, головою комісії (уповноваженим) із соціального страхування, скріплена печаткою підприємства, установи, організації, а також завірена районною (міжрайонною), міською виконавчою дирекцією відділення ФСС з ТВП за місцем обліку страхувальника в органі Фонду.

До путівки додається  виписка  з  медичної  карти стаціонарного хворого  з висновком  відбіркової комісії та рекомендаціями щодо подальшого лікування його в реабілітаційному відділенні  санаторно-курортного закладу.

Такі путівки поділу не підлягають, передача їх іншій особі, зменшення терміну лікування – забороняється. Застраховані особи дістаються у санаторій самостійно. Термін реабілітаційного лікування –  24 дні. Путівка видається одній і тій же застрахованій особі лише один раз на рік

Особи, які отримали путівку в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу, зобов'язані повернути до лікувально-профілактичного закладу, який видав путівку, заповнений зворотний талон путівки, з відміткою терміну лікування у реабілітаційному відділенні санаторію, завірений круглою печаткою оздоровниці та засвідчений підписом керівника.

До реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за довідками, засвідченими працівниками Лівобережної міжрайонної виконавчої дирекції КМВ ФСС з ТВП, протягом 9 місяців 2015 року направлено 298 осіб, які працюють на підприємствах, установах та організаціях Дарницького, Деснянського та Дніпровського районів міста Києва.

На підставі зазначених довідок хворими отримано 254 путівки для реабілітації дорослого та 44 путівки для реабілітації дитини у супроводі дорослого.

Із загальної кількості виданих Довідок найбільшу частку (понад 38 %) видано довідки вагітним жінкам для відновлювального лікування порушення перебігу вагітності - 116 довідок.

Для відновлювального лікування після гострого інфаркту міокарда, операцій на серці та магістральних судинах видана 101 довідка. Інші за профілями захворювання, такі як: відновлювальне лікування гострих церебральних порушень – 11 довідок,  відновлювальне лікування органів опори та руху – 18 довідок, відновлювальне лікування органів травлення - 7 довідок, відновлювальне лікування порушень обміну речовин – 11 довідок, відновлювальне лікування органів дихання - 33 довідки, відновлювальне лікування  післяопікових хворих – 1 довідка.

Лівобережна МВД КМВ ФСС з ТВП, 02094, Київ, вул. Попудренка, 34.

Довідки за телефонами: 566-62-80, 573-30-06

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux