Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Реформування дитячої поліклініки – громадське обговорення

Опубліковано 13 січня 2015 року о 10:16
фото

Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією 12 січня було проведено громадське обговорення реорганізації дитячої поліклініки на Курнатовського, 7.

В обговоренні взяли участь депутат Верховної Ради Андрій Іллєнко, депутати Київської міської ради, перший заступник директора департаменту охорони здоров’я КМДА Алла Арешкович, начальник управління охорони здоров’я Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Данієль Карабаєв, інші провідні фахівці охорони здоров’я.

На обговоренні представникам громадськості та місцевим мешканцям було роз’яснено, що згідно діючих нормативно-правових документів основним структурним підрозділом Центру первинної медико-санітарної допомоги є амбулаторія загальної практики-сімейної медицини, де за принципом групової практики працюють лікарі загальної практики - сімейної медицини, лікарі педіатри, лікарі терапевти.

Наказом МОЗ України від 04.11.2011р. № 755 затверджено положення про амбулаторію загальної практики – сімейної медицини, яким передбачено, що «амбулаторія створюється з метою забезпечення населення первинною медичною (медико-санітарною) допомогою (далі - ПМСД), у тому числі невідкладною медичною допомогою, шляхом наближення місця надання ПМСД до місць проживання прикріпленого населеннята забезпечення реалізації права пацієнтів вибрати лікаря, що надає ПМСД».  Первинна медична допомога надається лікарями загальної практики.

З метою формування повноцінно функціонуючих амбулаторій загальної практики сімейної медицини, в КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1 Дніпровського району м. Києва» (далі - Центр), наприкінці 2014  року був проведений перерозподіл населення між амбулаторіями, зокрема, розпочалося планове переведення частини дитячого населення з амбулаторії по вул. Курнатовського, 7 в амбулаторії за адресами: вул. П. Запорожця, 26, Радужна 23, та бульвар Перова 10.

«З цим переведенням планове обстеження здорових дітей не буде змішуватись з прийомом дорослого населення» - повідомив начальник управління охорони здоров'я Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації Данієль Карабаєв.

Для забезпечення якісного та повноцінного прийому дітей лікарями первинної ланки на даний час створені відповідні умови – відремонтовано приміщення на першому поверсі в окремому блоці під кабінети прийому лікарів, створено кабінет матері та дитини (годування та догляд за немовлятами), організовано забір матеріалу для лабораторних досліджень дитячого населення, зроблено пандус для заїзду дитячих колясок та місце для їх зберігання.

Загальна площа приміщень, яка виділена для прийому лікарів педіатрів (7 лікарів) становить 250 кв.м. У той час, як в приміщенні по вул.Курнатовського, 7, прийом дітей 17 лікарів педіатрів здійснювали в приміщенні площею 170 кв.м.

Вторинна медична допомога дитячому населенню дитячими лікарями спеціалістами продовжує надаватися у приміщенні Центру за адресою: вул. Курнатовського, 7, де первинну медичну допомогу також продовжують отримувати 8300 дітей.

Під час обговорення було досягнуто консенсусу та створена робоча група з представників громадськості та ЦПМСД № 1, які в робочому порядку сформують до кінця поточного тижня перелік заходів, що забезпечать плановий та узгоджений з населенням процес реформування галузі охорони здоров’я в районі обслуговування ЦПМСД № 1.

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю за інформацією Управління охорони здоров'я


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux