Робоча група проводить моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства стосовно безпечності продукції
В Україні питання харчової безпеки регулюються на законодавчому рівні, зокрема, законами «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини» та «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», які забезпечують безпечність харчових продуктів на шляху «від лану до столу».
На територій Дніпровського району робочою групою продовжується моніторинг стосовно дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо безпечності харчової та нехарчової продукції.
Відповідальність за безпечність харчових продуктів несе виробник, а контроль здійснює Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.
Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу торгівлі та споживчого ринку Дніпровської РДА