Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Робота районного Терцентру у непрості часи сьогодення

Опубліковано 08 квітня 2022 року о 09:14
фото

У Територіального центру обслуговування громадян Дніпровського району й у мирні часи було багато роботи. Його керівниця Людмила Рудковська розповіла читачам "Вечірнього Києва" про роботу Центру у непрості часи сьогодення: «До війни у нас на обліку було 3,5 тисячі мешканців, а нині дуже багато до нас звертається людей, діти яких виїхали, й залишили старих батьків у Києві. І от ці люди самі не можуть себе обслужити», — розповіла «Вечірньому Києву» керівниця теріторіального центру обслуговування Людмила Рудковська.
Тому співробітники розносять й розвозять продуктові набори для цієї категорії людей, а також щодня телефонують тим, хто постійно стоїть у них на обліку.
«Від початку війни ми на жодний день не закривалися, працюємо щодня, маємо один день вихідний — у неділю. На роботі — з ранку до 16 години. Зараз, коли транспорту стане більше, працюватимемо до 18 години», — говорить Людмила Петрівна.
Її колективу -189 співробітникам терцентру постійно допомагають волонтери. У центру є свій транспорт для розвозки допомоги нужденним, проте щодня десять волонтерських машин приєднуються для розвозки продуктів.
«Наше головне завдання — обслуговувати підопічних, що стоять на обліку. Це люди похилого віку, одинокі пенсіонери, лежачі хворі, люди з інвалідністю, а також допомагати тим, хто звернувся. От ми їх всіх обдзвонюємо, запрошуємо, хто може сам прийти отримати допомогу, хто не може — грузимо на машини волонтерські і розвозимо», — пояснює пані Людмила.
Пакування, доставка, закупівля продуктів, засобів гігієни та ліків у магазинах та аптеках, відвідування немічних для обслуговування — таку роботу без перерви виконують співробітники терцентру.
«Нам доставляють гарячі обіди, які ми розвозимо, але самі не готуємо», — пояснює Людмила Рудковська.
За її словами, за цей період люди дуже багато чого переоцінили, приходять подякувати, й всі як один бажають миру.
«А ще телефонують і дякують, що ми на місці, не закрились й не кинули їх. Що держава не кинула. Люди говорять: не могли навіть уявити, що буде така допомога», — розповіла пані Людмила.
На сьогоднішній день в Дніпровському районі в рамках роботи міського координаційного гуманітарного штабу для забезпечення продуктами харчування та найнеобхіднішим усіх, хто цього потребує, створено та працює база гуманітарної допомоги.
Якщо у вас є можливість надати допомогу вигляді продуктів, товарів першої необхідності, засобів гігієни звертайтесь за телефоном до координатора бази: (067) 607-47-49.
На цій локації здійснюється прийом, фасування та відгрузка гуманітарної допомоги, тим хто її потребує. До роботи на базі залучено волонтерів та небайдужих громадян.
Окремо звертається увага громадян, які мають потребу у забезпечені продуктами харчування, засобами гігієни тощо, ви можете звернутися за цією допомогою до Управління соціального захисту населення Дніпровського району за телефоном: (044) 512-08-07 (з 9.00 до 15.00 щоденно)."

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux