Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Сезонну торгівлю та ярмарки впорядкують, щоб Київ став комфортним і привабливим

Опубліковано 02 лютого 2015 року о 11:01
фото

Об’єкти сезонної та пересувної торгівлі розташовуватимуться в Києві максимально упорядковано, з урахуванням побажань киян та з огляду на історичну цінність районів. Про це йшлося під час засідання постійної комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики. Як повідомив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Максим Кузьменко, Концепція упорядкування об’єктів дрібно-роздрібної пересувної та сезонної мережі, яка розробляється наразі кількома Департаментами, покликана зробити Київ справді європейським містом, у якому комфортно почуватимуться і мешканці, і гості.

За словами Максима Кузьменка, зараз столиця спотворена величезною кількістю невпорядкованих торгових об’єктів.

«Ми вислухали позиції громади, депутатів, райдержадміністрацій, підприємців і намагаємося врахувати їх. Наше завдання – прозорий та зрозумілий процес, і робота, яку ми проводимо зараз, – це внесок у майбутнє. Київ за останні роки, на жаль, настільки втратив своє обличчя, що у більшості туристів на фото залишаються не історичні пам’ятки, а кіоски і вагончики. Це недопустимо. Концепція передбачає, зокрема, зонування – у так званій нульовій зоні будуть тільки погоджені архетипи тимчасових споруд, які будуть гармоніювати з міським середовищем, і це наше спільне з Департаментом архітектури та містобудування завдання», – сказав Максим Кузьменко.

Як повідомив керівник Департаменту, для поліпшення зовнішнього вигляду столиці наразі розробляється кілька варіантів архетипів об’єктів дрібно-роздрібної торгівлі – для кожної зони та функціонального призначення.

Архетипи палаток однакового вигляду розробляються і для ярмарок – за планом Департаменту промисловості та розвитку підприємництва, цьогоріч вони будуть проводитися за графіком у кожному районі, однак зміниться їхня якість.

«Люди приходять на ярмарки за дешевшими товарами гарної якості. Отже, ми докладемо зусиль, щоб їхніми учасниками були передусім підприємці-безпосередні виробники. Крім того, важливо навести лад в організації цього процесу – починаючи від конкретної відповідальної особи і закінчуючи естетичним виглядом самої ярмарки», – зазначив Максим Кузьменко.

Розробку Концепції планується закінчити найближчим часом. Вона буде представлена на засіданні профільної комісії та оприлюднена у вигляді відповідного Рішення.

«Сьогоднішнє засідання Комісії підтвердило, наскільки актуальним є питання впорядкування об’єктів дрібно-роздрібної сезонної та пересувної торгівлі, – підсумовує Максим Кузьменко. – Впевнений, що у співпраці з представниками районної влади, депутатами та підприємцями ми напрацюємо те рішення, яке дозволить повернути нашому місту його істинне красиве обличчя».

 За інформацією: kievcity.gov.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux