Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Сьогодні відбулося відкриття після капремонту першої частини 2-ї черги парку «Перемога»

Опубліковано 27 червня 2018 року о 12:53
фото

Сьогодні, 27 червня, мер Києва Віталій Кличко відкрив першу частину робіт оновленого парку «Перемога» після капітального ремонту (2-га черга). До участі долучилися депутат Верховної Ради України Дмитро Білоцерківець, депутати Київради: Андрій Странніков, Тарас Криворучко, Олесь Маляревич, Сергій Артеменко, Олег Петровець, Олена Овраменко, Віталій Росляков, Ярослав Горбунов, заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, виконуючий обов’язки голови  Дніпровської райдержадміністрації Віктор Сушінець, заступник голови Дніпровської РДА Алла Загородня, представники відділів та управлінь Київської міської держадміністрації та Дніпровської РДА, в.о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Наталія Бєлоусова, районних Комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень Дніпровського району, «Шляхово-експлуатаційне управління з ремонту та утримання автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району міста Києва», КП «Київміськсвітло», громадські активісти та мешканці Дніпровського району.

 «Київ – це місто парків. І ми наполегливо працюємо над тим, аби ці парки відповідали світовим стандартам, були справді сучасними, комфортними та безпечними зонами відпочинку для киян та гостей столиці, – сказав Віталій Кличко. – Наприкінці квітня ми інспектували хід робіт у парку «Перемога», а сьогодні відкриваємо після капітального ремонту першу чергу парку».

Парк «Перемога» – це найбільша зона відпочинку у Дніпровському районі, розташована у сосновому лісі, площею 65 га. Облаштований він був понад півстоліття тому. Останнє перепланування парку здійснювали 10 років тому.

На сьогодні зробили капітальний ремонт на 7 га паркової зони: від декоративної водойми до вул. Жмаченка. У планах – оновлення 35 га парку. Подальші роботи здійснюватимуть на території парку від декоративної водойми до ЖК «Паркові озера».

Мешканці Дніпровського району подякували меру столиці Віталію Кличку за його активну позицію та допомогу у створені скверу по вул. А. Малишка, 9А.

У оновленій частині парку прокладені нові доріжки, встановлені лави та урни, облагороджені зелені насадження та облаштовані майданчики для дітей і молоді. Зокрема, сучасний дитячий ігровий комплекс, зона для занять спортом, два багатофункціональних поля для гри у футбол, баскетбол та волейбол. Також є екопарковки з боку вулиці Жмаченка та облаштовано тимчасовий полив.

Наразі продовжуються роботи з капітального ремонту Парку культури та відпочинку «Перемога».

Довідково.

В рамках капітального ремонту було влаштовано близько 7000 кв. м ФЕМ покриття пішохідних доріжок, зі сторони вул. Генерала Жмаченка створено еко-парковку загальною площею 800 кв. м.

Висаджено 455 кущів: спіреї, свидини, гортензія, вейгели, пухироплідника Червоного, ялівецю середнього та кизильнику;  35 дерев: горобини Пендула, сакури Канзан, верби цільнолистої Хакуро-нішікі, сосни гірської, ялиці корейської та ялни Акрокона; 2950 багаторічних квітів та злакових трав: Астильби, хости, лаванди, війника гостроквіткового, вівсянниці сизої, пінісетуму, імператуму, лілейника та ірисів.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux