Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Стан дотримання законодавства про працю з виплати заробітної плати

Опубліковано 31 березня 2017 року о 12:04
фото

З метою забезпечення ефективної роботи територіальних робочих груп  з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання законодавства в частині мінімальної заробітної плати, контролю за легалізацією заробітної плати та зайнятості населення згідно з розпорядженням Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації від 21.09.2011 р. №399 у Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації створена робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

Стан своєчасної виплати заробітної плати, легалізації заробітної плати  та детінізації зайнятості населення, збільшення надходження  єдиного внеску, погашення заборгованості з платежів до  Пенсійного фонду України знаходиться під постійним контролем районної Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості  із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яка створена  розпорядженням Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації від 15.03.2011 р. № 120.

Щомісячно на засіданнях тимчасової комісії та робочої групи заслуховують керівників підприємств, установ та організацій всіх форм власності. Керівники підприємств надають письмові пояснення, графіки погашення заборгованості по заробітній платі перед працівниками та заборгованості зі сплати пенсійних платежів та єдиного соціального внеску, інформаційні довідки про розмір мінімальної та середньомісячної  заробітної плати.

Станом на 01.03.2017 р. проведено 2 засідання робочої групи - заслухано 3 керівників підприємств, у зв’язку з низьким рівнем середньомісячної та мінімальної заробітної плати та 2 засідання Тимчасової комісії - заслухано 4 керівники  підприємств, які мають заборгованість з виплати заробітної плати та заборгованість до бюджету.

Згідно з рішенням тимчасової комісії та робочої групи, матеріали про порушення керівниками підприємств-боржників чинного законодавства постійно передаються для вивчення та прийняття необхідних заходів до правоохоронних органів.

Зокрема, станом на 29.03.2017 р. матеріали щодо 14 підприємств передано  до Головного управління Держпраці у Київській області, Дніпровського управління  поліції ГУ  Національної поліції у  місті  Києві. Направлено листа до Фонду державного майна України, як власника ПАТ  ДАК «Національна мережа аукціонних центрів»,  та Фонду  гарантування вкладів  фізичних осіб у зв"язку  ліквідацією  ПАТ «Авант-Банк» щодо заборгованості по заробітній платі та інших платежах для вжиття відповідних заходів.

Постійно проводиться моніторинг стану оплати праці на підприємствах, де середня заробітна плата значно нижча середньоекономічного показника по місту Києву. З початку 2017 року проведено моніторинг на 34 підприємствах з питань мінімального розміру  заробітної плати та розміру середньомісячної заробітної плати. Середню заробітну плату  підвищено на 23 підприємствах району.

Працівниками управління праці та соціального захисту населення Дніпровської райдержадміністрації постійно проводиться обстеження стану дотримання законодавства про працю на всіх підприємствах-боржниках з виплати заробітної плати. У 2017 році обстежено 7 підприємств щодо мінімальної заробітної плати - внесено 84 пропозиції та рекомендації стосовно вдосконалення умов та оплати праці та 4 підприємства з питань заборгованості з виплати заробітної плати - внесено 48 пропозиції та рекомендації.

За інформацією районного управління праці та соціального захисту населення


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux