Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Триває підготовка до проведення на Трухановому острові сезонного фестивалю

Опубліковано 08 квітня 2015 року о 11:06
фото

Відбулося чергове засідання робочої групи з розробки концепції оновлення інфраструктури Труханового острову. Як повідомив голова Дніпровської районної державної адміністрації Ярослав Горбунов, наразі готується розпорядження Київської міської державної адміністрації про створення організаційного комітету з проведення там сезонного фестивалю.

Співголови робочої групи – депутат Київської міської ради Олександр Харченко і голова Громадської спілки «Труханів острів» Олексій Каленський додали, що термін проведення фестивалю цьогоріч, із метою популяризації нових можливостей відпочинку, зокрема, сімейного на терені цієї «зеленої перлини столиці», окреслений максимально широко – від Дня Києва 30 травня до 1 листопада. Він матиме різнобічне спрямування – рекреаційно-оздоровче та спортивно-розважальне.

Так, під час святкування наприкінці травня Дня Києва тут проводитимуться змагання із веслувальних видів спорту на Кубок Київського міського голови, співорганізаторами яких уже виступили чотири профільних спортивних федерації. На подальше ж вони готують на розгляд мером столиці Віталієм Кличком проект упорядкування в наступному році в акваторії Матвіївської затоки Водного стадіону й Центру розвитку веслувальних видів спорту.

Дещо подібні проекти готують й організатори та пропагандисти інших видів спорту – футболу, баскетболу, волейболу, триатлону, риболовлі й навіть хокею. І вже впродовж цього року багато хто з них зможе проявити себе під час тривалого фестивалю на Трухановому.

Присутні члени попереднього складу фестивального оргкомітету – начальник управління освіти Наталія Іваніна, начальник управління охорони здоров’я Даніель Карабаєв, начальник управління культури та охорони культурної спадщини Оксана Шуригайло, начальник відділу в справах сім’ї, молоді та спорту Василь Іллєнко отримали від очільника Дніпровської РДА завдання впродовж тижня ознайомитися з уже напрацьованими локаційними зонами фестивалю та подати свої профільні фахові пропозиції до його програми.

А голова Громадської організації «Благодійний фонд «Дніпровський» Анатолій Павленко одразу з готовністю запропонував провести на Трухановому острові, спільно з Асоціацією сімейного спорту, низку заходів із усім відомої тематичної спрямованості – «Тато, мама, я – спортивна сім’я». Іще до Дня Києва.

Головне ж завдання на цей рік – запропонувати гостям Труханового острову такі різнобічні можливості проведення там часу й отримання послуг, аби люди знову, як колись, масово повернулися до цієї «зеленої перлини столиці». Наразі ж іде підготовка рекреаційних зон Труханового до літнього сезону.

Із цією метою там щосуботи проводяться толоки з прибирання та розчищення територій. Найбільша ж відбудеться 25 квітня на День довкілля, коли проводитиметься загальноміський суботник, і на Трухановому, за ініціативного сприяння місцевої громадської спілки на чолі з Олексієм Каленським, планується зібрати до двох із половиною тисяч толочан.

Долучайтеся до відродження «зеленої перлини столиці» - Труханового острову!

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux