Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У депутата Олени Овраменко побували і співаки, і філософи, і генерали

Опубліковано 07 травня 2015 року о 11:35
фото

Із нагоди наближення дати Великої Перемоги депутат Київської міської ради Олена Овраменко ініціювала святкове зібрання ветеранів свого округу, що у мікрорайоні «Райдужний». Власне, там існують чотири таких організації – ветеранів воєн, праці та дітей війни, й представники усіх були запрошені на урочистості.

Наші старші співгромадяни – народ скромний, непримхливий: їм би зібратися докупи, побачити собі подібних і наговоритися досхочу. Тож застілля тут є якнайдоречнішим – у запропонованому Оленою Вікторівною залі ресторану «Карусель», що просто поруч озера Радунка, яке й дало назву місцевому мікрорайону, біля півсотні запрошеним було затишно, комфортно, смачно, а це вже підґрунтя до всім бажаної гомінливості й розкутості.

Послухати ж було що, адже географія бойових та цивільних мандрів і звитяг запрошених є вражаюче широкою: від безмежжя колишнього СРСР, країн Східної та Центральної Європи – до горизонтів такого ж безмежного арабського світу. Не з власної волі – за наказом держави вони побували там, щиросердно запевняючи, що виконували високу гуманістичну місію, боронячи світ то від нацистсько-фашистської, то від імперіалістичної навали.

 А на території СРСР, тимчасово окупованої німецькими нацистами та їхніми поплічниками з інших європейських країн, стверджують живі учасники тих подій, точилася саме Велика Вітчизняна війна – за незалежність бо Вітчизни. Ну, вже якою наші діди пересічно її визнають: мовляв, не Україна ж тоді була нашою державою, а Союз Радянських Соціалістичних Республік!

Що ж, у кожного свої корені, свій життєвий досвід, свої ж уявлення про світ і вектори прогресу. Прикметно ж, що наші ветерани пам’ятають та шанують співучасть і внесок у розгром спільних ворогів учасників антигітлерівської коаліції, зокрема, США, Великобританії та Франції – їх вважають побратимами по Другій світовій війні, а ось, мовляв, «вітчизняну виграли ми».

Все це було цікаво послухати, зрозуміло, деінде й посперечатися – для цього депутатом Оленою Овраменко була навіть запрошена знімальна група телеканалу ICTV, «на ефір» до якої по черзі залюбки ходили ветерани: не можна ж, неприпустимо закриватися нам, сучасникам, від джерела пізнань живих учасників тих уже зовсім давніх від нас надзвичайних людських випробувань!

Були серед них, учасників бойових дій, ратної праці в тилу та дітей війни, навіть три генерали, від яких 91-річний Марат Григорьєв подарував Олені Вікторівні власне друковане видання: «Поэт, философ, генерал. Литературный сборник» (2014 року видання). А ще й, як з’ясувалося, із таланом завидного співака, виконавши усім відомі пісні українською та російською мовами, дружньо підхоплені всіма присутніми.

Олена ж Вікторівна, як гарна господиня, накривши святковий стіл, наостанок іще й усім віддячувала подарунковими солодощами, бажаючи здоров’я, благополуччя та обов’язково нових зустрічей у подальшому. Зроблені ж на сонячному ганку пам’ятні колективні фото назавжди грітимуть її душу про гарно зроблену добру справу.

Підготовлено відділом з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux