Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Дніпровському районі відбувся круглий стіл з питань соціального захисту учасників АТО та переселенців

Опубліковано 07 квітня 2015 року о 09:48
фото

В Україні проведення антитерористичної операції  стало національною трагедією. Нині статус осіб, які перемістилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції в Дніпровському районі м. Києва мають більше 6 тис. осіб. Крім того, в районі значаться 7 осіб поранених в ході проведення АТО та 19 членів сімей загиблих військовослужбовців під час  проведення антитерористичної операції.

Всі ці категорії громадян мають право на отримання  грошових виплат та надання пільги відповідно до норм чинного законодавства України.

З метою  широкого інформування переміщених осіб та учасників антитерористичної операції в районному управлінні праці та соціального захисту населення за ініціативою Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київради (КМДА) та за участю громадських організацій району було проведено  засідання  „Круглого столу  з питань  соціального захисту громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції  та учасників антитерористичної операції”.

В засіданні та обговоренні питання взяли участь представники служб райдержадміністрації. Зокрема на засіданні були присутні: начальник управління праці та соціального захисту населення   Дніпровської районної  в місті Києві державної адміністрації Гуцол О.Є.,  заступник директора Дніпровського районного в м. Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – Коломієць Н.М., представник  управління охорони здоров’я гр. Бачинський О.А. Л.В.,   голови громадських організацій: „Організація інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій Дніпровського району м. Києва” – Мазовер М.А., голова Дніпровської районної організації ветеранів України - Ремез Г.Ф.., представники  управління праці та соціального захисту населення, інші  представники.

З вступним словом до учасників зібрання звернувся начальник управління праці та соціального захисту населення   Дніпровської районної  в місті Києві державної адміністрації Гуцол О.Є., який надав інформацію про хід виконання вимог чинного законодавства щодо соціального захисту громадян, які перемістилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції та наголосив на проблемах, які виникають при вирішенні даних питань.

Начальник відділу управління праці та соціального захисту населення   Дніпровської районної  в місті Києві державної адміністрації Коротенко Т.М. ознайомила присутніх з Порядком  призначення одноразової  грошової допомоги постраждалим особам та особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, затвердженого   постановою Кабінету Міністрів України від 01.10. 2014 № 535, а також з  Порядком призначення щомісячної адресної матеріальної допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг киянам - учасникам антитерористичної операції, їх сім’ям  та сім’ям киян, які загинули під час проведення антитерористичної операції відповідно  рішення Київської міської ради від 09.12.2014 № 525/525 «Про внесення змін до деяких рішень Київської міської ради щодо надання допомоги киянам - учасникам антитерористичної операції та сім’ям киян, які загинули під час проведення антитерористичної операції»

В процесі обговорення активну участь приймали: начальник управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Гуцол О.Є., голови громадських організацій Ремез Г.Ф., Мазовер М.А., заступник директора Дніпровського районного в м. Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді– Коломієць Н.М., та інші посадовці.

Найважливішими питаннями, яким приділялася належна увага -  це взаємодія та співпраця усіх структурних підрозділів райдержадміністрації та громадських організацій при вирішенні питань соціального захисту  переміщених осіб та учасників антитерористичної операції.

Крім  того, на засіданні було підтримано пропозицію начальника управління праці та соціального захисту населення   Гуцола О.Є. про проведення спільних, з соціальними службами району, заходів щодо соціально – психологічної реабілітації та адаптації учасників АТО.

За інформацією Управління праці та соціального захисту населення


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux