Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Києві презентували новий пілотний проект для учнів старшої школи

Опубліковано 17 квітня 2019 року о 10:22
фото

У Києві в Національному інформаційному агентстві Укрінформ відбулась презентація  соціального освітнього проекту «ПІЛОТНИЙ ПРОЕКТ».  Організатори та учасники проекту - Навчально-виховний комплекс №141 «ОРТ» (б-р Ігоря Шамо, 5) та  компанія «Прогрестех-Україна». Під час презентації були представлені моделі та конструкції літаків, спроектовані та виготовлені учнями старшої школи, які стали учасниками проекту.

Мета проекту в поєднанні теоретичних та практичних підходів в освітньому процесі. Для учнів на початку навчання було поставлено завдання «побудувати літак». Навчальний план проекту містив п’ять складових, а саме: авіаційну складову, 3-Д моделювання, навички комунікацій, командотворення, та екскурсії.

«За короткий термін, 2 тиждні, була сформована група з 30-ти старшокласників із різних навчальних закладів Києва. Приймали участь учні з інших міст України, зі Львова та з Черкаської області. Дітям було не тільки цікаво, вони для себе з’ясували, що працювати в команді з фахівцями-практиками – це ще й пізнавально. Важливо, що така практика є прикладом професійно орієнтованої освіти в старшій школі.» - розповіла керівник проекту Тетяна Калита. 

 

Ініціатором проекту виступила компанія «Прогрестех-Україна» (постачальник  інженерно-сервісних послуг в галузі авіабудування, машинобудування, технології аеропортів та цивільного проектування), яка, за словами директора Андрія Фіалковського, чітко усвідомлює, що перспективи розвитку авіаційної галузі лежать в запровадженні  інженерної освіти ще на шкільному рівні для покращення професійної орієнтації школярів та абітурієнтів.

 

«Колектив викладачів, які приймали участь в проекті проявили завзятість і зацікавленість до навчити дітей з залученням до нових технологій. Це визиває захоплення і натхнення продовжувати такі проекти, і якомога більше учнів залучати до такої форми навчання.» - говорить Андрій Фіалковський, директор компанії - лідера галузі.

 

Залучення професіоналів з виробничої сфери  – це важлива складова професійно-орієнтованої підготовки учнів та студентів. Мова йде не тільки про набуті знання і навички, а ще й про свідомий вибір майбутньої професії, адже абітурієнт не зробить помилки і вибере професію, за якою буде працювати після закінчення університету. А це - один з шляхів забезпечення ефективності використання коштів, що держава виділяє на освіту.

 

«Цей проект демонструє нові можливості від співробітництва школи, держави і бізнесу. Він має соціальну спрямованість і це той приклад, коли дійсно бізнес піклується про школу», - розповів директор НВК №141 «ОРТ» Юрій Кіньков. Саме на навчально-виробничій базі цього закладу і було започатковано «пілотний проект». Цей проект з самого початку активно підтримала начальник Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Наталія Іваніна.

 

«Участь в проекті дає можливість здобути велику кількість нових знань. Наприклад, ми навчились ЗД-моделюванню та опановували конструюванням літаків. З нами працював журналіст , який розповів  про основи комунікацій, що важливо в командній роботі. Також, ми узнали як краще представляти себе і свої практичні доробки», - ділиться своїми враженнями учасниця проекту Марія Красножон.

 

Серед гостей і спікерів заходу – Микола Кучинський, начальник головного управління професійної освіти директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України, та Олена Батечко, начальник відділу загальної середньої освіти Департаменту освіти та науки Київської міської державної адміністрації. Підтримка проекту, цікаві рекомендації, перспективні ідеї, бачення й реалізація подібних проектів на рівні держави та столиці, перспективи дуальної освіти, необхідність залучення до проекту закладів вищої освіти та майбутніх роботодавців  – головні меседжі виступів гостей.

 

Довідково.

 

У січні-квітні 2019 року на базі НВК 141 "ОРТ" м. Києва за підтримки «ПРОГРЕСТЕХ-УКРАЇНА» здійснювався  перший соціальний проект співпраці школи та сучасного високотехнологічного підприємства. Висококваліфіковані працівники галузі навчали учнів старшої школи шляхом спеціальної підготовки під час роботи з отриманням реальних, практично спрямованих результатів, а саме - конструюванню, візуалізації, друку 3Д моделей, що використовуються в авіаційній галузі. Учасники проекту навчалися роботі в команді, підготували матеріли у вигляді кейсів, і вперше були задіяні у процесі творення сучасних високотехнологічних виробів.  

За інформацією Управління освіти Дніпровської РДА

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux