Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Києві відбулось відкриття нового проекту Ради Європи

Опубліковано 03 грудня 2018 року о 11:30
фото

29 листопада у Києві відбулось урочисте відкриття проекту Ради Європи «Стамбульська конвенція: інструмент для  посилення боротьби з насильством стосовно жінок і домашнім насильством в Україні». Він базується на уроках та інструментах, отриманих в ході реалізації попереднього проекту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо жінок та дітей в Україні», що завершився в лютому 2018 року. Він триватиме протягом 2018 – 2020 року. Партнерами Проекту є Міністерство соціальної політики України, Міністерство внутрішніх справ України, Координаційний центр з надання правової допомоги Міністерства юстиції України, Національна асоціація адвокатів України, Національна школа суддів України, Національна академія прокуратури України.

Його мета – продовження взаємодії із відповідними органами влади та місцевими зацікавленими сторонами для забезпечення максимального поширення та використання розроблених інструментів. Нещодавні зміни в законодавстві України, зокрема, прийняття у грудні 2017 року Закону України «Про запобігання та боротьбу з домашнім насильством», є значним кроком у боротьбі проти насильства стосовно жінок і домашнього насильства та можливістю для реалізації нових положень законодавства, які відповідають європейським та світовим стандартам, зокрема, Стамбульській конвенції Ради Європи.

У вступному слові заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович зазначила, що завдяки попередньому Проекту було отримано експертні висновки, рекомендації, які стали основою для прийняття Закону України «Про запобігання та боротьбу з домашнім насильством». Вона поінформувала, що Урядом України вже прийнято низку нормативних актів на виконання цього закону. Ключовою є Постанова Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 658, якою визначено Порядок взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Крім того, створена і працює Міжвідомча робоча група, до складу якої входять представники різних міністерств та відомств, яка напрацьовує нормативні акти на виконання Закону України «Про запобігання та боротьбу з домашнім насильством». Наталія Федорович висловила сподівання, що завдяки цьому проекту буде можливість продовжити напрацювання стандартів і моделей реагування, зокрема оцінки ризиків, навчанню прокурорів та суддів, розробки комунікаційної стратегії у сфері запобіганню та протидії домашньому насильству.    

Під час заходу відбулось представлення членів Наглядової ради проекту, презентовано План дій Проекту та очікуваних результатів, узгоджено наступні кроки співпраці як державних інституцій, так і неурядових організацій, які працюють у сфері боротьби з насильством стосовно жінок та домашнім насильством.

За інформацією msp.gov.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux