У Києві затвердили вимоги до продажу «швидкої» їжі та напоїв у МАФах в умовах протиепідемічних обмежень
У Києві затвердили вимоги до реалізації «швидкої» їжі у МАФах та чайних і кавових напоїв на винос в умовах протиепідемічних обмежень. Опубліковано відповідне розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.
За умови дотримання вимог, продаж може бути розпочато вже від завтра, з 5 травня.
У розпорядженні мова йде про стаціонарні та пересувні тимчасові споруди закритого типу. Тобто такі, де приготування здійснюється всередині без доступу споживачів.
Продаж має здійснюватися «на виніс», споживання їжі та напоїв на місці продажу не допускається.
Реалізація їжі швидкого приготування, продаж напоїв має відбуватися через спеціально обладнане віконце видачі.
На входах до МАФів мають бути диспенсери з антисептиками, забезпечено наявність одноразових серветок, рукавичок для відвідувачів.
Також у МАФах мають дотримуватися протиепідемічних вимог та дезінфекційних заходів, як то: масковий режим, щоденна термометрія персоналу, організація безпечного збору використаних засобів індивідуального захисту та їх утилізація, забезпечення дотримання дистанції як мінімум 1,5 метра тощо.
Детальніше про вимоги щодо персоналу та відвідувачів можна прочитати в документі.
За інформацією kyivcity.gov.ua