Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У НВК №141 «ОРТ» відбулись урочистості до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Опубліковано 10 травня 2017 року о 10:49
фото

Як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади навесні, засвітять дивовижні свічки каштани, в повітрі розіллється тонкий і ніжний аромат, в бузкових кущах заллються піснями невсипущі солов’ї - вся земля, випромінюючи радість і щастя,  нестримну жагу до життя, відзначає велике свято – День пам’яті та примирення!

Урочистості до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 05 травня відбулися у навчально-виховному комплексі №141 «ОРТ». Голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук привітав ветеранів, героїв АТО, школярів та їх батьків і педагогів зі святами, висловивши вдячність старшому поколінню -  ветеранам Червоної армії і Української повстанської армії. «Кожен з вас боровся з фашизмом, - звернувся Петро Васильович до ветеранів Другої світової війни. - Ви мужньо пройшли довгими і тернистими дорогами до перемоги – крізь полум’я боїв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок і непоправні втрати. Ціною великої самопожертви кожен з вас особисто відстояв право нашого народу на життя, приніс мир у наш дім, дарував його народам Європи. Неоціненною є готовність і сьогодні наших солдат-дніпровчан до виконання бойового завдання, бажання повністю звільнити українську територію від російських окупантів. Слава українським воїнам усіх часів і всіх поколінь!».

Очільник району Петро Онофрійчук вручив подяки та пам’ятні відзнаки «Дніпровський район» ветеранам Другої світової війни та воїнам сьогодення – учасникам антитерористичної операції, побажавши оборонцям української землі доброго здоров’я, душевного тепла, довгих і щасливих літ життя!

Під час урочистостей лунали пісні та звучали поетичні рядки. Діти своєю творчістю порадували сивочолих дідусів та бабусь, які воювали на фронтах Другої світової. Красиві, щасливі, наповнені позитивними емоціями вихованці дитячо-юнацької хореографічної студії «Щасливе дитинство» імені Миколи Коломійця відкрили святкову концертну програму. Щира вдячність натхненнику та режисеру-постановнику концертної програми «Пам’ятаємо! Перемагаємо!» – директорові позашкільного навчального закладу «Зміна» Катерині Фої та керівникам гуртків закладу і вихованцям: Костянтину Омелянчуку, Тетяні Цуркан, представниці Фабрики естради Заслуженої артистки України Тетяни Піскарьової позашкільного навчального закладу «Зміна» Єві Аш. Вкотре в урочистостях приймав участь Микита Чуканов, учень гімназії №191 ім. Павла Тичини. Цього дня Микита став ведучим та знову порадував читанням українських поезій -  щиро і душевно, натхненно і піднесено. Також у святі брав участь Народний художній колектив театру хореографічних мініатюр «Цвіт папороті».

Свято закінчили піднесено та гордо. «Нам потрібне мирне небо, миру нам сьогодні треба!» - лунало з уст  наймолодшої виконавиці Лізи Бойко та усіх, хто їй підспівував. Діти ще довго спілкувалися з ветеранами, розпитували про життя, бажали здоров’я, на добру згадку фотографувалися.


(7 травня 2016 року в Києві в парку «Перемога» відбулося відкриття першого в Україні пам'ятника ветеранам Великої Вітчизняної війни – «Люди Перемоги», образом якого стала Ганна Федорівна Коломійцева. Вона цього дня також була учасницею урочистостей (на фото у військовій формі).

 Довідково.

8 травня 1945 року після шестирічної війни був встановлений довгоочікуваний мир в Європі. Україна приєдналася до європейських країн у відзначенні Дня пам’яті та примирення. Ця нова для нас традиція жодним чином не підміняє, а доповнює і посилює звичне державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

За інформацією районного управління освіти


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux