Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Територіальному центрі відкрилася виставка-інсталяція «Рівновага»

Опубліковано 02 лютого 2017 року о 09:50
фото

1 лютого у Територіальному центрі соціального обслуговування Дніпровського району відбулася презентація виставки-інсталяції «Рівновага».  Виставка організована в рамках Всеукраїнського проекту «Пересувна виставка творчих робіт людей які постраждали від нацизму та тоталітаризму в п’яти містах України», який триває з серпня 2012 року. Мета виставки: налагодження діалогу між представниками старшого покоління та молоддю. Адже багато представлених робіт виконані учнями, зазвичай, художніх шкіл. Цікавинкою виставки є те, що кожен відвідувач, за бажанням, може залишити спогади свої чи своїх близьких, знайомих, а також світлини (копії)  на "Стіні пам"яті" - тим самим продовжуючи проект, який складається з реальних історій. 

Виставка-інсталяція буде відкрита для відвідувачів до 08 лютого 2017 року у приміщенні Територіального центру соціального обслуговування за адресою: вул. Курнатовського, 7а.

Керівник проекту Ірина Пієвська, координатор групи волонтерської підтримки у місті Києві Ірина Король, розповіли слухачам про спогади людей, які в роки Другої світової війни зазнали знущань від нацистських злочинців у концтаборах та на примусових роботах у фашистській Німеччині. Учасники заходу мали змогу почути короткі інтерв’ю-спогади очевидців, які пережили радянські табори, з фільму Олександра  Дірдовського «Рівновага жаху».

На заході були присутні заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Алла Загородня, начальник  районного управління праці та соціального захисту населення Олександра Соя, директор Територіального центру соціального обслуговування Людмила Рудковська, учасники волонтерського відділення Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» Дніпровського району, що діє при Територіальному центрі, відвідувачі Територіального центру тощо.

 Довідково.

Всеукраїнський проект «Пересувна виставка творчих робіт людей які постраждали від нацизму та тоталітаризму в п’яти містах України» - третій з низки подібних ініціатив благодійної організації «Касталія-Фонд» (м. Київ). Ініціатива підтримана Німецьким державним фондом «Пам'ять, відповідальність та майбутнє» в рамках спеціальної програми «Місце зустрічі – діалог». В Україні розпорядником коштів Фонду виступає Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх в Україні».

За час реалізації проекту такі виставки пройшли в Києві, Миколаєві, Хмельницькому, Чернігові, Тернополі, Сімферополі, Черкасах, Івано-Франківську, Житомирі, Глухові. А з вересня 2015 року проект прийшов  у п’яти регіонах України (Волинь, Полтавщина, Івано-Франківщина, Вінниччина) та знову повернувся  до Києва.

 За інформацією Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux