Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Українська рапсодія» для дніпровчан

Опубліковано 02 жовтня 2013 року о 10:30
фото

У Центрі культури та мистецтв Дніпровського районі столиці вдруге відбуваються Дні культури, у відкритті яких взяли участь заступник голови райдержадміністрації Анатолій Павленко та начальник районного управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Оксана Панченко.

Вітаючи присутніх на цьому святі музики, пісні, талантів та інтелектуалів, Анатолій Павленко, зокрема, сказав про те, що воно збігається в часі з професійними святами бібліотекарів, музикантів і освітян. А започаткований цей захід був аби презентувати дніпровчанам мистецькі здобутки представників культурної галузі району, підтримати наших талановитих співгромадян, сконцентрувати увагу місцевих органів виконавчої влади до проблем наших творчих особистостей, допомогти розвитку творчих взаємин представників професійного й самодіяльного мистецтва, мистецько-освітньої галузі.

Справді, талантами Дніпровський район обдарований напрочуд щиро. Кожний виступ на сцені присутні зустрічають бурхливими оплесками. А це – елегантні й вишукані (якщо можна так сказати про музику) п’єси у виконанні викладачів школи джазового та естрадного мистецтва Олександра Рукомойникова (скрипка) та Олексія Кириченка (фортепіано). Це історія кохання у виконанні їхньої колеги лауреата Всеукраїнських конкурсів, композитора й D9виконавця Оксани Кульчицької – її авторська пісня «Подаруй мені любов».

А як чудово викладачі музичної школи №20 Поліна Захарьян (скрипка) та Олександр Хорольський (віола де гамба) виконали п’єсу Антоніо Вівальді «Пори року». Джазова сторінка концерту була доповнена п’єсою «Вулиця зеленого дельфіна» та «Нічними подорожами» у виконанні викладача школи джазового та естрадного мистецтва Ігоря Горана.. А згодом – знову запальна енергетика від Оксани Кульчицької – композиція «Лелеки».

Приємно порадувала майстерність учасників інструментального ансамблю дитячої музичної школи Наталії Кожан (рояль), Олега Масютіна (саксофон), Микити Луценко (бас-гітара), у виконанні яких пролунала п’єса «Присвячення». Віртуозну гру на народних інструментах продемонстрували учасники оркестру народних інструментів дитячої школи мистецтв №6 імені Жуковського. Виконана ними «Українська рапсодія» стала однією з прикрас концерту…

Наступного дня в малій залі Центру культури та мистецтв Дніпровського району столиці відбулася заключна частина конкурсної програми серед публічних бібліотек «Провайдери читання». А третього жовтня, – напередодні Дня працівників освіти, – відбудеться святковий концерт на їхню честь. Родзинкою свята Днів культури має стати зустріч четвертого жовтня з відомою ще з радянських часів кіноактрисою й режисером Оленою Циплаковою, що якраз перебуває на Київщині на зйомках чергового фільму.

За інформацією управління культури, туризму та охорони культурної спадщини та відділу з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux